A tésztához a tojássárgákat keverjük habosra a cukorral és a sóval.
A tojásfehérjékből verjünk kemény habot.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóporral, majd keverjük egybe a tojássárgájás keverékkel, végül óvatosan forgassuk össze a habbal.
Béleljünk ki sütőpapírral egy kb. 25x30 centis tepsit, majd borítsuk bele a tésztát. (Vagy osszuk el kettő kisebb tepsi között, ha nem szeretnénk később félbevágni.)
180 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt süssük készre.
Ha megsült, borítsuk ki egy nagy vágódeszkára, vágjuk félbe. Hagyjuk kihűlni, amíg elkészítjük a krémet.
A krémhez verjük fel a tejszínt kemény habbá, a túrót pedig törjük át egy szűrőn.
Ezután a túrót keverjük össze a tejföllel és a cukorral, majd adjuk hozzá a felvert tejszínhabot.
A meggyet vagy cseresznyét mossuk meg, majd, ha lecsöpögtettük, keverjük bele a túrókrémbe.
Langyos tejben oldjuk fel a zselatint, majd ezt is adjuk hozzá a keverékhez.
Vegyünk elő egy akkora tepsit, amelybe a tészta kényelmesen belefér, majd tegyük bele az egyik lapot.
A krémet simítsuk rá a tésztalapra, majd tegyük rá a másik lapot is, és picit nyomkodjuk meg a tetejét. Végül a legtetejére is kenjünk egy vékony réteg krémet.
Utána szórjuk meg az egészet csokoládéforgáccsal, fedjük be alufóliával és tegyük a hűtőbe 6-8 órára, hogy a krém szépen meg tudjon dermedni.
Ha elkészült a süti, tálalhatjuk is.