Aranybarnára pirult túrós csusza ropogós szalonnával: rengeteg tejföl és túró kerül rá
Egyszerű alapanyagokból fenséges végeredmény születik, ráadásul pár hozzávalóból, rendkívül gyorsan készül.
A túrós tészta kedvelt magyar étel, mely a legtöbbször édesen, sok cukorral és tejföllel készül. A sós változata is kedvelt, melybe kapor vagy pirult szalonnakockák kerülnek. Most egy egyszerű rakott verziót ajánlunk, melyben sok sajt is helyet kap!
Lehet még ízletesebb a rakottas, ha a már említett alapanyagok közül valamit hozzákeversz, és úgy tolod a sütőbe. Ha az édes változat mellett döntesz, akkor ott a sajtot és a sót, borsot hagyd el, helyette keverj cukrot és mazsolát a tésztához.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint, majd szűrjük le és tegyük félre.
A túrót a tojással, sóval és borssal törjük simára. Ezután adjuk hozzá a tejszínt és a reszelt sajt felét.
A tésztát forgassuk egybe a túrós keverékkel, majd borítsuk közepes méretű sütőtálba. Ezután szórjuk a tetejére a maradék sajtot, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre, amíg szépen megpirul.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu