Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején

3
Nyomtatás
Túrós rakott tészta cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A kiadós túrós tészta többféle ötlettel izgalmassá tehető: érdemes zöldfűszerekkel vagy pirult szalonnakockákkal keverve megsütni.

A túrós tészta kedvelt magyar étel, mely a legtöbbször édesen, sok cukorral és tejföllel készül. A sós változata is kedvelt, melybe kapor vagy pirult szalonnakockák kerülnek. Most egy egyszerű rakott verziót ajánlunk, melyben sok sajt is helyet kap!

Így is lehet!

Lehet még ízletesebb a rakottas, ha a már említett alapanyagok közül valamit hozzákeversz, és úgy tolod a sütőbe. Ha az édes változat mellett döntesz, akkor ott a sajtot és a sót, borsot hagyd el, helyette keverj cukrot és mazsolát a tésztához.

Túrós rakott tészta

Túrós rakott tészta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g tészta
  • 500 g túró
  • 2 darab tojás
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál fekete bors
  • 4 dl tejszín
  • 25 dkg reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint, majd szűrjük le és tegyük félre.

A túrót a tojással, sóval és borssal törjük simára. Ezután adjuk hozzá a tejszínt és a reszelt sajt felét.

A tésztát forgassuk egybe a túrós keverékkel, majd borítsuk közepes méretű sütőtálba. Ezután szórjuk a tetejére a maradék sajtot, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre, amíg szépen megpirul.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon