Sok tejföllel és baconnel sült túrós tészta: sütőben készül az egytepsis fogás

ssttcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hagyományos kedvenc egyszerű, mégis mennyei étel, pirosra sült szalonnával gazdagítva lesz igazán finom.

A túrós tésztát van, aki sok tejföllel és cukorral szereti, míg más inkább sült szalonnával vagy kolbásszal megbolondítva kéri, de más módon is izgalmassá teheted a finomságot.

A túrós tésztát érdemes sütőbe tolva megsütni, a tetejére mehet még külön tejföl, nagyon jól fog állni a tésztának, hogy a külseje kellemesen ropogósra sül. Ez az az étel, ami melegen fogyasztva a legjobb, mindig annyit készíts belőle, amennyi rögtön elfogy.

Sütőben sült túrós tészta

ssttct

Hozzávalók 4 személyre

  • 350 g tészta
  • só ízlés szerint
  • 15 dkg szalonna
  • olaj szükség szerint
  • 500 g túró
  • 3 dl tejföl
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 evőkanál tejföl a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát bő, sós vízben főzzük meg a csomagoláson írtak szerint.

A szalonnát kockázzuk apróra, saját zsírján süssük pirosra, ha szükséges, egy kevés olajat öntsünk alá.

A túrót és a tejfölt keverjük össze, fűszerezzük sóval és borssal, a szalonna kisült zsírjából is csorgassunk hozzá, majd az egészet forgassuk egybe a főtt tésztával.

Vegyünk elő egy hőálló tálat, a szalonna felét tegyük az aljára, a tetejére mehet a tészta. A tésztán kenjük el a tejfölt, majd szórjuk rá a maradék szalonnát.

A túrós tésztát toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük