Az almás, túrós tészta receptje szabolcsi keresztanyámtól: az egyik legjobb tésztarakottas
A túrós tészta édesen is nagyon finom, főleg almával megbolondítva és sütőben sütve.
A túrós tésztát van, aki sok tejföllel és cukorral szereti, míg más inkább sült szalonnával vagy kolbásszal megbolondítva kéri, de más módon is izgalmassá teheted a finomságot.
A túrós tésztát érdemes sütőbe tolva megsütni, a tetejére mehet még külön tejföl, nagyon jól fog állni a tésztának, hogy a külseje kellemesen ropogósra sül. Ez az az étel, ami melegen fogyasztva a legjobb, mindig annyit készíts belőle, amennyi rögtön elfogy.
A tésztát bő, sós vízben főzzük meg a csomagoláson írtak szerint.
A szalonnát kockázzuk apróra, saját zsírján süssük pirosra, ha szükséges, egy kevés olajat öntsünk alá.
A túrót és a tejfölt keverjük össze, fűszerezzük sóval és borssal, a szalonna kisült zsírjából is csorgassunk hozzá, majd az egészet forgassuk egybe a főtt tésztával.
Vegyünk elő egy hőálló tálat, a szalonna felét tegyük az aljára, a tetejére mehet a tészta. A tésztán kenjük el a tejfölt, majd szórjuk rá a maradék szalonnát.
A túrós tésztát toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu