
Apró, de valódi vitaminbomba a ribizli: érdemes gyakran fogyasztani, amíg tart a szezon
A ribiszke a savanykás zamata miatt a nyár egyik nagy kedvence, nem csak magában érdemes falatozni, nagyon változatosan lehet felhasználni sütés, főzés során.
A muffin kedvelt süti, amit kezdő házi cukrászok is könnyedén megalkothatnak. A tengernyi muffinrecept közt bőven találni egyszerűbb verziókat és bonyolultabb változatokat is, amelyek igényelnek némi kézügyességet. Mi most egy szimpla receptet ajánlunk, amelyben a nyár egyik kedvelt gyümölcse is érvényesül.
A muffin tésztája finom puha, köszönhetően a túrónak. A sütiben frissítő, kissé savanykás zamat is helyet kap a ribizlinek köszönhetően. A nyári muffint még izgalmasabbá teheted, ha keversz a masszába némi reszelt citromhéjat, citromfüvet vagy mentalevelet. Ha pedig díszíteni szeretnéd, akkor az egyszerű vajkrém tökéletes választás.
A ribizlit mossuk meg, majd tegyük félre.
A lisztet szitáljuk keverőtálba és forgassuk hozzá a sót és a sütőport.
A túrót a cukorral és a vaníliás cukorral törjük simára. Ezután adjuk hozzá a tojást, vajat és a tejet.
A száraz és nedves (lisztes és túrós) alapanyagokat keverjük össze.
Vegyük elő a muffintepsit és béleljük ki papírral.
A muffinmasszát adagoljuk a papírral kibélelt muffintepsibe.
A ribizliszemeket pogyogtassuk a muffinba, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu