Ünnepi rumpuncs sok gyümölccsel: fűszeres vendégváró percek alatt

3
Nyomtatás
Rumpuncs-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez az ünnepi rumpuncs a tökéletes vendégváró ital: sok gyümölcs kerül bele, amelyek nemcsak az ital ízét dobják fel, de sokkal látványosabb is lesz tőlük.

A puncs hatalmas előnye más koktélokkal szemben, hogy egyszerűen, nagy adagban elkészíthető, ráadásul megfelelően dekorálva nagyon mutatós is lehet, amely az ünnepi időszakban, akár szilveszterkor is megállja a helyét vendégváróként.

Ebben a változatban a rum a főszereplő, azonban tetszés szerint más alkohollal, például ír whiskyvel és vodkával is jól működik. Az alkohol mellett a karácsonyi hangulatú gyümölcsök és fűszerek is fontosak, így a narancsot, a vörös áfonyát, a gyömbért, a fahéjat és a csillagánizst semmiképp ne hagyd ki belőle.

Ünnepi rumpuncs

Rumpuncs

Hozzávalók 10 személyre

  • 500 ml narancslé (nem rostos)
  • 500 ml vörösáfonya-lé
  • 750 ml gyömbérsör vagy gyömbéres üdítőital
  • 250 ml fehér rum
  • 2 közepes narancs felszeletelve
  • 200 g vörös áfonya
  • 3 db csillagánizs
  • 3 rúd fahéj
  • 2 szál rozmaring a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb üvegtálban keverjük össze a gyümölcsleveket, a gyömbérsört és a rumot, majd adjuk hozzá a narancsszeleteket, az áfonyát, a csillagánizst és a fahéjat.

Tegyük hűtőbe, és hagyjuk állni legalább 2 órát, hogy az ízek jól összeérjenek. Fogyasztás előtt friss rozmaringgal díszítsük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon