![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Nagyon krémes vakondtúrás torta: a gyerekek kedvence jól mutat a húsvéti asztalon
![vttcover](https://kep.index.hu/1/0/3700/37005/370052/37005291_2825803_56f576edcb4484695c1c41ed9b9a7dd4_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A torta krémje bátran dúsítható gyümölcsökkel, kerülhet bele banán, de mirelit bogyós gyümölcs is.
A kakaós piskótával készült torta nagy kedvenc a gyerekek körében, ünnepnapokon is érdemes elkészíteni a kicsik örömére, de nem csak ők, a felnőttek is ugyanúgy fognak örülni a bőséges töltelékkel készült finomságnak.
A vakondtúrás torta kétféleképpen készülhet: a kihűlt piskótát félbe is lehet vágni, de az is jó megoldás, ha a közepét kiszeded és a helyére kanalazod a tölteléket. Utóbbi módszert alább írtuk le, de ha félbevágnád inkább, erre figyelj: fontos, hogy ugyanakkora átmérőjű tálat használj majd a torta összerakásához, mint amilyen méretű formában megsütötted az alapot. A két lapból az egyik lesz az alap, a másik morzsaként kerül a krémre. A tálat, amelyben összeállítod a tortát, béleld ki fóliával, kanalazd bele a krémet, majd zárd le piskótával és pihentesd a hűtőben 2 órát. Pihentetés után borítsd tányérra (a tészta legyen alul), a krémet pedig szórd meg a maradék tésztával.
Az alábbi recept kisebb tortaformához tartalmazza a mennyiségeket, ha nagyobbat készítenél, nyugodtan duplázd meg a hozzávalókat.
Vakondtúrás torta
![vttct](https://kep.index.hu/1/0/3700/37005/370054/37005431_4292c15f49a975a7afe586e0a6454d7d_wm.jpg)
Hozzávalók 6 személyre
Tészta:
- 3 darab tojás
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 3 evőkanál olaj
- 1 teáskanál sütőpor
Krém:
- 40 dekagramm túró vagy ricotta
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 darab citrom (reszelt héja)
- 8 dekagramm cukor
- 2 deciliter habtejszín
- 2 evőkanál zselatinpor (áztatás és főzés nélkül készíthető)
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk ketté.
A sárgáját a cukorral keverjük habosra.
A fehérjét verjük kemény habbá.
A lisztet a kakaóval és a sütőporral forgassuk egybe.
A tojássárgájába a kemény habbá vert fehérjét óvatosan forgassuk bele, majd a lisztes keveréket, végül pedig az olajat is keverjük bele. A masszát simítsuk tortaformába (15 cm), majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 8-12 perce (tűpróbát alkalmazzunk).
Várjuk meg, míg kihűl a tészta, majd kanál segítségével belezzük ki úgy, hogy 2 centis peremet hagyjunk neki. (A kikapart tésztát tegyük félre, a krém tetejére lesz morzsolva.)
A krémhez a tejszínt verjük kemény habbá a zselatinporral együtt.
A túrót vagy a ricottát a cukrokkal és a reszelt citrom héjával keverjük el, majd a habtejszínnel forgassuk egybe.
A krémet töltsük bele a kikapart piskótalapba.
A maradék tésztát morzsoljuk össze és szórjuk rá a krémre.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!