Nagyon krémes vakondtúrás torta: a gyerekek kedvence jól mutat a húsvéti asztalon

vttcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A torta krémje bátran dúsítható gyümölcsökkel, kerülhet bele banán, de mirelit bogyós gyümölcs is.

A kakaós piskótával készült torta nagy kedvenc a gyerekek körében, ünnepnapokon is érdemes elkészíteni a kicsik örömére, de nem csak ők, a felnőttek is ugyanúgy fognak örülni a bőséges töltelékkel készült finomságnak.

A vakondtúrás torta kétféleképpen készülhet: a kihűlt piskótát félbe is lehet vágni, de az is jó megoldás, ha a közepét kiszeded és a helyére kanalazod a tölteléket. Utóbbi módszert alább írtuk le, de ha félbevágnád inkább, erre figyelj: fontos, hogy ugyanakkora átmérőjű tálat használj majd a torta összerakásához, mint amilyen méretű formában megsütötted az alapot. A két lapból az egyik lesz az alap, a másik morzsaként kerül a krémre. A tálat, amelyben összeállítod a tortát, béleld ki fóliával, kanalazd bele a krémet, majd zárd le piskótával és pihentesd a hűtőben 2 órát. Pihentetés után borítsd tányérra (a tészta legyen alul), a krémet pedig szórd meg a maradék tésztával.

Az alábbi recept kisebb tortaformához tartalmazza a mennyiségeket, ha nagyobbat készítenél, nyugodtan duplázd meg a hozzávalókat.

Vakondtúrás torta

vttct

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta:

  • 3 darab tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál sütőpor

Krém:

  • 40 dekagramm túró vagy ricotta
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 darab citrom (reszelt héja)
  • 8 dekagramm cukor
  • 2 deciliter habtejszín
  • 2 evőkanál zselatinpor (áztatás és főzés nélkül készíthető)
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk ketté.

A sárgáját a cukorral keverjük habosra.

A fehérjét verjük kemény habbá.

A lisztet a kakaóval és a sütőporral forgassuk egybe.

A tojássárgájába a kemény habbá vert fehérjét óvatosan forgassuk bele, majd a lisztes keveréket, végül pedig az olajat is keverjük bele. A masszát simítsuk tortaformába (15 cm), majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 8-12 perce (tűpróbát alkalmazzunk).

Várjuk meg, míg kihűl a tészta, majd kanál segítségével belezzük ki úgy, hogy 2 centis peremet hagyjunk neki. (A kikapart tésztát tegyük félre, a krém tetejére lesz morzsolva.)

A krémhez a tejszínt verjük kemény habbá a zselatinporral együtt.

A túrót vagy a ricottát a cukrokkal és a reszelt citrom héjával keverjük el, majd a habtejszínnel forgassuk egybe.

A krémet töltsük bele a kikapart piskótalapba.

A maradék tésztát morzsoljuk össze és szórjuk rá a krémre. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük