![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Omlós, vaníliapudingos csiga – A tészta is puha lesz a tölteléktől
![vaníliapudingos csiga cover](https://kep.index.hu/1/0/3641/36415/364158/36415865_2782603_b534bce4a09975b34cd06bb13750bb9b_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A nagy kedvenc kakaós csiga tésztájába most vaníliapuding került, ettől még puhább és omlósabb lett a sütemény.
Ez a puha, kelt tésztás édesség reggelire és uzsonnára is tökéletes, ráadásul, ha időszűkében vagy, akkor leveles tésztából is elkészítheted. A kelt tésztás változatból a kakaós és a fahéjas is nagy favorit, érdemes megtanulni a nagymama receptjét, az mindig beválik.
Ha szereted a pudingot, akkor a vele készült süteményeket is biztosan kedveled. Már egy egyszerű kekszet is sokkal puhábbá tesz, az amúgy is puha kelt tésztával meg szinte egybeolvad. Egy kevés aszalt gyümölccsel is érdemes feldobni. Nem egy gyors recept, mint ahogy a kelt tésztás receptek általában, de megéri elkészíteni.
Vaníliapudingos csiga
![vaníliapudingos csiga recept](https://kep.index.hu/1/0/3641/36415/364158/36415877_df4493c8c4f6863987a86e277ee58ceb_wm.jpg)
Hozzávalók 10 adaghoz
Tészta:
- 500 gramm liszt
- 3 evőkanál cukor
- 1 darab tojás
- 1 darab tojássárgája
- 250 milliliter tej
- 20 gramm élesztő
- 80 gramm vaj (olvasztott)
- 1 csipet só
Töltelék:
- 1 zacskó vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál cukor
- 400 milliliter tej
- ízlés szerint aszalt vörösáfonya vagy mazsola
Elkészítés:
Az élesztőt futtassuk fel a langyos, cukros tejben. Elég egy kanál cukrot tenni a tejbe, a többi mehet a tésztába.
A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, tegyük hozzá a maradék cukrot, a sót, a tojást, a tojássárgáját, majd öntsük bele a felfutott élesztőt. Kezdjük el dagasztani, majd csorgassuk bele az olvasztott vajat és addig dagasszuk, amíg egynemű nem lesz a tészta. Ekkor takarjuk le, majd hagyjuk egy órát meleg helyen kelni.
A pudingot a csomagoláson leírtak szerint készítsük el, majd hagyjuk kihűlni. Ha nem szeretnénk bolti pudingot használni, készíthetjük házilag is, erre itt találunk szuper receptet.
Amikor a tészta megkelt, nyújtsuk 3-4 milliméter vastag téglalapra, kenjük meg a vaníliapudinggal, szórjunk rá áfonyát vagy mazsolát, majd a hosszanti oldalától tekerjük fel. Vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, majd fektessük le sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyjunk közöttük elég helyet, mert a tészták ilyenkor még nőnek. Hagyjuk még egy fél órát kelni.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Süssük meg a csigákat 20 perc alatt.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!