Tészta:
A tészta hozzávalóit dolgozzuk össze, majd csomagoljuk folpackba a tésztát, és tegyük a hűtőbe 30 percre pihenni.
Töltelék:
A tojásokat üssük tálba, és keverjük össze a cukorral, tejszínnel, vaníliakivonattal és az étkezési keményítővel.
A pihent tésztát osszuk két részre, majd az egyiket nyújtsuk ki a forma méretének megfelelően, simítsuk bele. A tésztára tegyünk sütőpapírt, és arra öntsünk nehezéket (szárazbab), majd így toljuk a 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük 8-10 percig.
Ezután a tésztáról távolítsuk el a sütőnehezéket, majd a megmosott, lecsepegtetett áfonyát terítsük szét rajta. A gyümölcsre öntsük rá a tejszínes keveréket.
A megmaradt tésztát is nyújtsuk ki a forma méretének megfelelően, majd helyezzük a töltelék tetejére.
A tésztát szurkáljuk meg villával, és kenjük meg felvert tojással.
A pitét toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 8-12 perc alatt süssük készre.