Mennyei vaníliás rizskoch: így lesz igazán krémes a rizs

rcover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Az egyszerű finomság igazi régi kedvenc, ne félj tőle, nem nehéz az elkészítése.

Rizsből csodálatos desszertek készülhetnek, az egyik legnagyobb favorit a rizskoch, amit nem bonyolult elkészíteni, mégis könnyen el lehet rontani. A titok a cukor hozzáadásában rejlik - sokan már a rizs főzésénél édesítik a desszertet, de ennek az a veszélye, hogy nagyon könnyen odaéghet a cukros rizs. A legjobb, ha a tojások sárgájához kevered a cukrot, így elkerülhető, hogy a rizs odakapjon. A tojásfehérjehabot mindig kisebb adagokban kell a masszába forgatni, akkor jó, ha lágy és könnyed.

Tipp, hogy még finomabb legyen

A rizskoch könnyedén variálható, érdemes gyümölcsökkel feldobni, olykor elég csak a citrom reszelt héját belekeverni, ha azonban kicsit gazdagabban készítenéd, bátran kockázz fel 1 darab almát és 1 darab körtét, majd keverd a masszába.

A rizskoch akkor igazán finom, ha belülről krémes, ezért zsírosabb tejet érdemes használni, de a tej egy részét le is lehet cserélni habtejszínre, hogy még finomabb legyen a végeredmény.

Vaníliás rizskoch

rct

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 20 dekagramm hosszú szemű rizs
  • 1 csipet
  • tej szükség szerint
  • víz szükség szerint
  • 3 darab tojás
  • 5 dekagramm vaj
  • 15 dekagramm cukor
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • porcukor a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A rizst másfélszeres mennyiségű forró vízben tegyük fel főni. Amikor magába szívta a vizet, öntsük fel két és félszeres mennyiségű forró tejjel, sózzuk, alacsony láng felett főzzük puhára.

A tojásokat válasszuk ketté.

A sárgáját a puha vajjal és a cukorral keverjük habosra, majd a vaníliakivonatot is forgassuk hozzá.

A tojásfehérjéből verjünk kemény habot.

A cukros tojássárgát keverjük egybe a tejberizzsel, majd a tojásfehérjehabot is forgassuk bele. Utána simítsuk vajjal kikent tepsibe, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük pirosra (körülbelül 30-40 perc).

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük