Vegaföl, avagy növényi alternatíva tejföl helyett: mártogatósként is szuper

Vegafol-fokhagymas-martogatos-1
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Így készítsd a tejfölalapú mártásokat és mártogatósokat, ha nálad is tiltólistásak a tejtermékek.

A tejtermékek nélküli étkezésben az egyik legnagyobb kihívás a már jól bevált és megszokott ízek pótlása, mint amilyen például a tejfölé. Sok recept alapkelléke, így gyakorlatilag lehetetlen kihagyni anélkül, hogy ne mondanál le az egész ételről. Létezik azonban egy növényi alapú tejföl-helyettesítő, a vegaföl, amellyel sok helyzetben pótolhatod ezt a tejterméket. 

Mivel azonban (nem meglepő módon) az íze nem teljesen azonos a tejfölével, és hiányzik belőle a jellegzetes savanykás íz, fontos a megfelelő, erőteljes fűszerezés. Ha bátor vagy, és mersz kísérletezni az ízesítéssel, akkor egy gazdag, selymes és aromás mártás lesz a jutalmad, amelyet mártogatósként krumpli, zöldségek és húsok mellé is tálalhatsz.

Vegaföl mártogatós

Vegafol-fokhagymas-martogatos

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 150 g vegaföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet
  • 1 csipet bors
  • 0.5 tk friss vagy szárított zöldfűszer
Recept idők

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a fokhagymát, és törjük át egy fokhagymanyomón.

Keverjük a vegafölbe, és adjuk hozzá a sót, a borsot és tetszés szerint zöldfűszert. Ez lehet oregánó, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, snidling vagy bármi, ami szimpatikus. De akkor is nagyon finom lesz, ha a zöldeket teljesen kihagyjuk belőle.  

Fotók: Getty Images

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük