Vegán amerikai pufi palacsinta: mennyei, édes napindító

vpcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A palacsintát mindenki szereti, és szerencsére a vegánoknak sem kell lemondaniuk róla, mutatjuk kedvenc tej- és tojásmentes változatunkat.

A palacsinta minden nemzet étlapján előkelő helyet foglal el, rengetegféle változatban hódít, lehet édes, sós, vastag vagy vékony tésztás. Vannak országok, ahol csak édességként kezelik, de olyan is, ahol levesbe is bátran beleteszik. Az amerikaiak körében napindítóként népszerű, akár magában, útközben gyorsan elfalatozva, vagy ráérősen, palacsintatorony formájában is kínálják.

A hagyományos palacsinta lehet édes vagy sós, akár rántotta mellé is tálalják. A vegánoknak sem kell lemondaniuk róla, szerencsére tojás és tej nélkül is eszméletlen jó amerikai palacsintát lehet sütni, utóbbit egyszerűen cseréld le valamilyen növényi italra.

Sütési jó tanács

A serpenyőben 1 vagy 2 darab palacsintát süthetsz egyszerre. A masszát a legpraktikusabb fagyiadagolóval a serpenyőbe mérni, hogy szép pufi legyen, egyszerre 2 adagot kanalazhatsz egymásra, a sütési idő oldalanként 2-3 percet igényel.

Vegán amerikai palacsinta

vpct

Hozzávalók 12 darabhoz

Tészta:

  • 300 g finomliszt
  • 1 csomag (7 g) sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 400 ml növényi ital
  • olaj vagy más növényi zsiradék a sütéshez

Tálalás:

  • banán vagy áfonya ízlés szerint
  • juharszirup ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk tálba, majd adjuk hozzá a sütőport, a sót, a cukrokat. Öntsük fel a növényi itallal, és keverjük csomómentesre a masszát.

A bekevert masszát enyhén olajos serpenyőben süssük ki.

Még melegen kínáljuk a palacsintát gyümölccsel, juharsziruppal, ahogy tetszik.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük