A legjobb mentes brownie: nagyon ragacsos és extrán csokis

17
Nyomtatás
Brownie-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha a tökéletes vegán brownie receptjét keresed, akkor meg is találtad: tojás és tejtermékek nélkül készül, mégis ugyanolyan intenzív ízű és ragacsos, mint a hagyományos.

Istenien ragacsos, tömény és nagyon csokis brownie-t nemcsak rengeteg vajjal és tojással készíthetsz, hanem tisztán növényi hozzávalókból is. Most meg is mutatom, hogyan! Bevallom, sokáig kerestem, és próbálkoztam a tökéletes recept megalkotásával, de végre sikerült, és egészen lenyűgöző  lett.

Kóstoltam már nagyon jó reformváltozatokat a cukkinistől kezdve a fehérjebomba feketebabosig, és bár ezek egytől egyig finomak, sőt még egészségesek is, de a klasszikus brownie-val köszönőviszonyban sincsenek. Ez a mostani azonban a létező legjobban megközelíti azt, és ha számodra is fontos a vegán szemlélet, vagy tej-, esetleg tojásmentesen étkezel, akkor még jobban is fog tetszeni a hagyományosnál.

Vegán brownie

Brownie

Hozzávalók 15 szelethez

  • 250 g finomliszt
  • 75 g kakaó (min. 20%-os kakaóvaj-tartalommal)
  • 200 g barna cukor
  • 150 g cukor
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 csapott tk.
  • 250 ml szójaital
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 3 ek. feketekávé (frissen főzve)
  • 250 g növényi vajalternatíva megolvasztva
  • 150 g 70%-os étcsoki megolvasztva
  • 100 g csokichips
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, kakaó, cukrok, sütőpor, só).

Egy másik tálban keverjük a szójaitalhoz a vaníliakivonatot és a kávét, majd dolgozzuk a lisztes alaphoz. Dolgozzuk bele az olvasztott vajalternatívát is (vigyázzunk, ne legyen forró, épp csak folyékonyra melegítsük), majd az olvasztott étcsokit. Végül pedig mehet bele a csokichips is. Egy sűrű, ragacsos masszát kell kapnunk.

Kanalazzuk egy kb. 25x20 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Ha nagyon ragacsos brownie a célunk, akkor 30 percnél ne süssük tovább, ha pedig egy tömör és kellemesen ragacsos sütit szeretnénk, akkor süssük 40 percig. A képeken látható brownie 40 percig sült.

Vegyük ki a sütőből, és szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon