Fehérjebomba brownie feketebabból: fehér liszt nélkül készül
Ha egy szuper sűrű, ragacsos és csokis, mégis tápláló brownie-ra vágysz, akkor használj hozzá feketebabot!
Istenien ragacsos, tömény és nagyon csokis brownie-t nemcsak rengeteg vajjal és tojással készíthetsz, hanem tisztán növényi hozzávalókból is. Most meg is mutatom, hogyan! Bevallom, sokáig kerestem, és próbálkoztam a tökéletes recept megalkotásával, de végre sikerült, és egészen lenyűgöző lett.
Kóstoltam már nagyon jó reformváltozatokat a cukkinistől kezdve a fehérjebomba feketebabosig, és bár ezek egytől egyig finomak, sőt még egészségesek is, de a klasszikus brownie-val köszönőviszonyban sincsenek. Ez a mostani azonban a létező legjobban megközelíti azt, és ha számodra is fontos a vegán szemlélet, vagy tej-, esetleg tojásmentesen étkezel, akkor még jobban is fog tetszeni a hagyományosnál.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, kakaó, cukrok, sütőpor, só).
Egy másik tálban keverjük a szójaitalhoz a vaníliakivonatot és a kávét, majd dolgozzuk a lisztes alaphoz. Dolgozzuk bele az olvasztott vajalternatívát is (vigyázzunk, ne legyen forró, épp csak folyékonyra melegítsük), majd az olvasztott étcsokit. Végül pedig mehet bele a csokichips is. Egy sűrű, ragacsos masszát kell kapnunk.
Kanalazzuk egy kb. 25x20 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Ha nagyon ragacsos brownie a célunk, akkor 30 percnél ne süssük tovább, ha pedig egy tömör és kellemesen ragacsos sütit szeretnénk, akkor süssük 40 percig. A képeken látható brownie 40 percig sült.
Vegyük ki a sütőből, és szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu