Klasszikus, nagyiféle aranygaluska vaníliasodóval – Így készítve lesz a legfinomabb a diós tészta
A kelt tésztából készült diós sütemény akkor lesz igazán finom, ha tálalásnál vaníliasodóval öntöd nyakon.
A vaníliasodó az egyik legjobb dolog, ami az almás rétessel, az aranygaluskával vagy a mákos gubával történhet. Akkor sincs ok a pánikra, ha tej- és tojásmentesen kell elkészítened, hiszen mindössze 10 perc alatt így is tökéletes végeredményt kaphatsz.
Az elkészült szószt pedig a fent említett desszertek mellett leveles tésztás sütemények, tartok vagy torták kiegészítőjeként is felhasználhatod, és ha szeretnéd, akkor az alapot a vanília mellett csokival, karamellel vagy citrommal is ízesítheted.
A folyékony hozzávalókat keverjük csomómentesre a keményítővel, cukorral és a kurkumával, majd adjuk hozzá a vaníliát és a citromhéjdarabot.
Közepes hőfokon forraljuk fel, és folyamatos kevergetés mellett várjuk ki, amíg besűrűsödik. Ez 2-5 percet is igénybe vehet.
Vegyük le a tűzről, és további 1 percig kevergessük. Használjuk tetszés szerint.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu