Így készítenek curryt a japánok: rántott csirkére kerül a fűszeres szósz
A japán katsu curry különlegessége, hogy a szószt ropogós rántott csirkére kanalazzák.
Az autentikus curry egyik legfontosabb hozzávalója a currypaszta, ez adja meg az étel aromáját, és a felhasznált hozzávalóktól függően nemcsak curryhez, hanem számos más ételhez is felhasználhatod.
Ez a vörös currypaszta egy intenzíven csípős változat, a thai vörös chili mellé sok friss hozzávaló kerül, amelyek hagyományosan a thai konyha alapvető ízesítői. Ilyenek a citromnád, a galangál vagy éppen a kaffir lime, amelyeket ázsiai fűszereket árusító boltokban, delikáteszekben tudsz beszerezni.
Első lépésként daráljuk le a száraz fűszereket (chili, fehér bors, koriander, kömény). Ehhez használhatunk kézi fűszerdarálót, de elektromos kávédarálóval is tökéletes eredményt kapunk.
A többi előkészített, szükség szerint megpucolt hozzávalót tegyük aprítógépbe, és dolgozzuk pasztaállagúvá. Időnként állítsuk le a gépet, és kaparásszuk le az edény oldalára kicsapódott nagyobb darabokat.
Keverjük hozzá a száraz fűszereket, és már használhatjuk is. A maradékot tegyük fagyálló tárolóba, fagyasszuk le, és 3 hónapon belül használjuk fel.
Tipp: ha nem sikerül friss kaffir lime-ot beszerezni, akkor sima lime-héjjal is helyettesíthetjük a pasztában. Alternatív megoldásként hagyjuk ki mindkettőt a receptből, és főzéskor pótoljuk 3-4 kaffir lime-levéllel.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu