Krémes hummusz vörös lencséből: ínycsiklandó, fehérjebomba kence
Ha szereted a csicseriborsóból készült hummuszt, akkor ezt a vörös lencsés variációt is kedvelni fogod: az alapok nagyon hasonlóak, mindössze a fűszerezésük tér el kissé.
A hagyományos búzalisztes palacsinta helyett legközelebb készítsd el ezt a tápláló és finom vörös lencsés változatot. Színben, ízben és állagban is újdonság lesz, ráadásul gluténmentes is, így gluténérzékenyként is fogyaszthatod.
Az elkészítése nem bonyolult, a klasszikus amerikai palacsintához hasonlóan csak ki kell sütni a bekevert tésztát, és már eheted is a tetszőleges feltétekkel. Ráadásul mártogatós mellé harapnivalónak is beillik, így akár vendégváró fogás is lehet belőle.
A vörös lencsét áztassuk be, fedjük le, és éjszakára (vagy legalább 8 órára) tegyük félre.
Másnap szűrjük le, adjuk hozzá a vizet és a fűszereket, és turmixoljuk krémesre.
Hevítsünk fel egy palacsintasütőt vagy tapadásmentes serpenyőt kevés olajjal, és kanalazzunk bele a masszából egy adagot. Közepes hőfokon süssük 3-4 percig, majd ha már nem folyékony a felszíne, óvatosan fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük 3-4 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.
Tetszőleges zöldségekkel, mártogatóssal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu