
Selymes brokkolikrémleves vörös lencsével dúsítva – Melengető és egészséges fogás

Csupa egészséges és tápláló összetevő alkotja ezt a tartalmas krémlevest, amely tökéletesen jóllakat.
Ha nem szeretnéd teljesen vegán változatban készíteni ezt a levest, akkor a kókusztej helyett tehetsz bele sima tejszínt, mindkét verzió kiváló lesz. De nemcsak az íze lesz tökéletes, hanem nagyon egészséges is, hiszen a brokkoli vitaminokban gazdag zöldség, a vörös lencse pedig fehérjedús hüvelyes.
A brokkoli megosztó zöldség, de szerencsére egyre többen építik be az étkezésükbe. Készíthetsz belőle pizzaalapot, rizst, de ha csak ismerkedsz vele, akkor süss bundázott brokkolis-sajtos golyókat. Salátát is összedobhatsz belőle, ha nem bírod hús nélkül, akkor keverd baconnel.
Ebben a krémlevesben a brokkoli erőteljes ízét némiképp tompítja a vörös lencse, amely tápanyagokban gazdag és nagyon jó növényi fehérjeforrás, és még csak nem is puffaszt. Ezzel a két összetevővel pedig nemcsak laktató, hanem egészséges fogást is készíthetsz.
Vörös lencsés brokkolikrémleves

Hozzávalók 6 adaghoz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej hagyma (közepes)
- 3 gerezd fokhagyma
- 0.5 kávéskanál pirospaprika-pehely
- 210 gramm vörös lencse
- 1 fej brokkoli (közepes)
- 1 liter zöldségalaplé
- 250 milliliter kókusztej (konzerv)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- a tálaláshoz mandula (szeletelt)
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. A brokkolit szedjük rózsáira.
Egy lábasban melegítsük fel az olívaolajat, és fonnyasszuk meg rajta a hagymát nagyjából 5 perc alatt. Szórjuk rá a pirospaprika-pelyhet, majd tegyük rá a fokhagymát, és dinszteljük még 1 percig. Adjuk hozzá a vörös lencsét, a brokkolit, majd öntsük fel az alaplével. Ha nincs otthon alaplevünk, házi leveskockát tegyünk vízbe, és ezzel öntsük fel a levest.
Várjuk meg, amíg felforr, majd vegyük le a lángot, takarjuk le a lábast, majd főzzük 15 percig, amíg a lencse megpuhul. Az utolsó 2-3 percben öntsük fel kókusztejjel, várjuk meg, amíg rottyan egyet, majd zárjuk el a gázt. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.
Egy serpenyőt forrósítsunk fel, kicsit pirítsuk meg benne a mandulát, és a levesre szórva tálaljuk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Olvasd el ezt is!