Lisztmentes pizza brokkoliból – Egészséges és szénhidrátszegény fogás
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Ha lisztmentesen étkezel vagy fogyókúrázol, akkor is tudsz magadnak pizzát készíteni, csak éppen brokkolialappal.
A brokkoli egészséges, ebben nincs vita, abban már igen, hogy finom-e. Sokan szeretik és sokan nem, úgyhogy a brokkoliról biztosan ki lehet jelenteni, hogy megosztó zöldség. Pedig, ha jól van elkészítve és nincs túlfőzve, akkor csőben sütve, levesnek, de csak szimplán köretnek is szuper alapanyag. Sőt, még ki is ránthatod, a sajt szuperül illik hozzá, például ebben a bundázott golyócskában.
Tele van vitaminnal, ásványi anyaggal és a kalóriatartalma is elenyésző. Köretként nemcsak párolva eheted, hanem brokkolirizst is készíthetsz belőle, amelyet húsok mellé vagy jó szószosan, önmagában is ehetsz. Aprított brokkoliból tojás és egy kis sajt és fűszerek segítségével pizzaalapot is készíthetsz, amit elősütés után bármilyen feltéttel gazdagíthatsz.
Brokkolipizza
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 fej brokkoli (nagy)
- 2 darab tojás
- 50 gramm parmezán (reszelt)
- 2 teáskanál fokhagymapor
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A brokkolit szedjük rózsáira, alaposan tisztítsuk meg. Tegyük aprítógépbe, majd keverjük össze a tojással, a parmezánnal, a fokhagymaporral, sózzuk, borsozzuk.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Osszuk a masszát négyfelé, tegyünk egyet sütőpapírral bélelt tepsire, formázzuk pizza alakúra. Süssük 15 percig.
Ha megsült, tegyük rá a kedvenc pizzaszószunkat és feltétünket, ezzel is süssük további 5-6 percig.
Fotó: Getty Images