Kalóriaszegény és vitamindús brokkolirizs – Bármilyen köretet kiválthatsz vele
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Régimódi fahéjas, szilvás pite: a vékony tésztán vastag töltelék terül el
Ropogós
Gyors saláta datolyaszilvával és dióval: könnyed fogás őszi köntösben
Egyszerű spenótos-ricottás tekercs: leveles tészta az alapja
Almás-fahéjas pirítós: meleg reggeli pillanatok alatt
Napindító brownie-s energiaszelet: sütés nélkül készül
Karamellizált hagymás marhaburger: a sütőben sül össze
A brokkoli egészséges, rostban és vitaminban gazdag zöldség, szezonban érdemes minél többször fogyasztani.
Aki szénhidrátszegény étrendet követ vagy követett valamikor, biztosan próbálta a karfiolrizst, vagyis a lereszelt és kicsit megfűszerezett karfiolt, amely tökéletesen kivált egyes köreteket, miközben az ízélményről nem kell lemondanod. A zöldséget csak lereszeled, egy kis zsiradékon megpárolod, fűszerezed és máris kész a köret, amelyhez szószokat is keverhetsz, de önmagában is finom.
Brokkoliból is hasonlóan készíthetsz szintén egészséges és szénhidrátszegény köretet, sőt, a két fajtát össze is keverheted, hogy a színekkel is játssz.
Brokkolirizs
Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 fej brokkoli
- sütéshez olaj
- 1 teáskanál só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint fokhagymapor
Elkészítés:
A brokkolit szedjük rózsáira és alaposan mossuk meg. Tegyük aprítógépbe vagy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. Sózzuk, borsozzuk, mehet rá egy kis fokhagymapor is.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, tegyük bele a lereszelt zöldséget, majd folyamatosan kevergetve, 5 perc alatt pároljuk meg.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!