
Kalóriaszegény és vitamindús brokkolirizs – Bármilyen köretet kiválthatsz vele

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Savanyított, ecetes lila hagyma: téli vitaminpótlás egyszerűen
Ropogós

Különleges citromlekvár lime-mal: bármilyen süteményt feldob

Mandarinos kuglóf semmi munkával: álompuha, illatos süti

Sült zabkása körtével: a legjobb napindító ráérős reggelekre

Fűszeres hús sült krumplival egybeforgatva: kiadós és nagyon finom

Tartalmas, sűrű téli levesek egy helyen: táplálóak és finomak
A brokkoli egészséges, rostban és vitaminban gazdag zöldség, szezonban érdemes minél többször fogyasztani.
Aki szénhidrátszegény étrendet követ vagy követett valamikor, biztosan próbálta a karfiolrizst, vagyis a lereszelt és kicsit megfűszerezett karfiolt, amely tökéletesen kivált egyes köreteket, miközben az ízélményről nem kell lemondanod. A zöldséget csak lereszeled, egy kis zsiradékon megpárolod, fűszerezed és máris kész a köret, amelyhez szószokat is keverhetsz, de önmagában is finom.
Brokkoliból is hasonlóan készíthetsz szintén egészséges és szénhidrátszegény köretet, sőt, a két fajtát össze is keverheted, hogy a színekkel is játssz.
Brokkolirizs

Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 fej brokkoli
- sütéshez olaj
- 1 teáskanál só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint fokhagymapor
Elkészítés:
A brokkolit szedjük rózsáira és alaposan mossuk meg. Tegyük aprítógépbe vagy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. Sózzuk, borsozzuk, mehet rá egy kis fokhagymapor is.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, tegyük bele a lereszelt zöldséget, majd folyamatosan kevergetve, 5 perc alatt pároljuk meg.
Fotó: Getty Images