Krémes, laktató vörös lencsés édesburgonya-curry: ízekben nem lesz hiány

2
Nyomtatás

Nagyon tartalmas és fűszeres ez a krémes, sűrű vörös lencsés curry, a hideg téli napokon garantáltan felmelegít kívül-belül.

Ha egy igazán tartalmas fogásra vágysz a hideg téli napokon, ez a fűszeres curry a tökéletes választás! Az édeskrumplinak és a vörös lencsének köszönhetően nagyon laktató, a chili és a currypor pedig garantáltan felmelegíti a testedet és a lelkedet is.

Ha már január, a veganuárról sem feledkezhetünk meg: ez a recept teljes mértékben növényi hozzávalókból készül, kókusztej és mogyoróvaj krémesíti. Előbbi egy kicsit édeskés, gyümölcsös aromát ad neki, ami tökéletesen ellensúlyozza a pikáns, kissé csípős fűszerek ízét.

Vörös lencsés édesburgonya-curry

voros-lencses-curry

Hozzávalók 4 személyre

A curryhez:

  • 2 ek. olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ujjnyi gyömbér
  • 2 db édesburgonya
  • 400 g vörös lencse
  • 1.5 liter víz
  • 240 g paradicsomkonzerv (kockázott)
  • 200 ml kókusztej (konzerves)
  • 1 tk. mogyoróvaj
  • 0.5 db lime leve
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 0.5 tk. őrölt kömény
  • 0.5 tk. chilipehely
  • 2 tk. currypor

A tálaláshoz:

  • pita
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyákat hámozzuk meg és vágjuk kicsi kockákra.

Egy lábosban hevítsük fel az olívaolajat, és pirítsuk meg rajta a passzírozott fokhagymát és a reszelt gyömbért. Ezután adjuk hozzá az édesburgonya-kockákat, és fűszerezzük sóval, borssal, curryporral, őrölt köménnyel és chilipehellyel.

Kissé pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a vörös lencsét, darabolt paradicsomot és a hideg vizet. Lassú tűzön főzzük addig (körülbelül 40 perc), ameddig az édesburgonya és a vörös lencse is megpuhul.

Végezetül fokozzuk az ízeket egy kevés mogyoróvajjal és lime-lével, a krémes állagot pedig kókusztejjel érjük el. Petrezselyemzölddel és pitával tálaljuk.

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon