
Fehérjedús vörösbabkrém villámgyorsan – Pirítósra kenve isteni feltét

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Babos pástétom olajbogyóval: tartalmas szendvicskrém zöldségekből

Tavaszi levesválogatás: mutatjuk az évszak 6 legfinomabb receptjét

Fűszeres, csicseriborsós raguval töltött édesburgonya: laktató, tápláló ebéd

Így lesz tökéletesen pergős a kuszkusz: bevált tippet mutatunk

Filmes ételek kvíze 2. rész: a Jóbarátokban milyen sütit ettek a földről?
Egyszerű és gyors megoldás, ha gyorsan szeretnél egészséges kencét a kenyeredre.
Amikor igazán finom kenyeret eszel, sokszor elég, ha csak vajjal kened meg. Ha kicsit változatosabb fogásra vágysz, akkor pedig jöhetnek a kencék, amelyekhez biztos találsz otthon alapanyagot. Mártogathatsz bele zöldséget vagy kenheted kenyérre, kétszersültre, attól függ, mennyire vagy éhes, vagy mennyire vigyázol az alakodra.
A kencék lehetnek húsosak, de egyre több húsmentes krém is létezik. Készülhet céklából és fehérjedús tahiniből, vagyis szezámmagpasztából, ennél egészségesebb változat, ami még finom is, nem nagyon létezik. Ha mégis a retró ízek felé hajlasz, ráadásul hús nélkül sem tudsz élni, akkor készíts tepertőkrémet.
A vörösbabkrémet tényleg párperces munka összedobni, ráadásul babkonzerv jó eséllyel van a kamrádban. Egy kevés fűszerrel kell csak feldobnod és máris kenheted a kenyérre, ha reggelire eszed, biztos sokáig eltelít majd.
Vörösbabkrém

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 doboz vörösbab (konzerv)
- 0.5 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 kávéskanál füstölt paprika
- 1 kávéskanál citrom leve
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A vörösbabkonzervet csepegtessük le. A hagymát vágjuk össze. Az összes hozzávalót tegyük egy tálba, majd botmixerrel turmixoljuk össze. Tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors