Fehérjedús vörösbabkrém villámgyorsan – Pirítósra kenve isteni feltét
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Egyszerű és gyors megoldás, ha gyorsan szeretnél egészséges kencét a kenyeredre.
Amikor igazán finom kenyeret eszel, sokszor elég, ha csak vajjal kened meg. Ha kicsit változatosabb fogásra vágysz, akkor pedig jöhetnek a kencék, amelyekhez biztos találsz otthon alapanyagot. Mártogathatsz bele zöldséget vagy kenheted kenyérre, kétszersültre, attól függ, mennyire vagy éhes, vagy mennyire vigyázol az alakodra.
A kencék lehetnek húsosak, de egyre több húsmentes krém is létezik. Készülhet céklából és fehérjedús tahiniből, vagyis szezámmagpasztából, ennél egészségesebb változat, ami még finom is, nem nagyon létezik. Ha mégis a retró ízek felé hajlasz, ráadásul hús nélkül sem tudsz élni, akkor készíts tepertőkrémet.
A vörösbabkrémet tényleg párperces munka összedobni, ráadásul babkonzerv jó eséllyel van a kamrádban. Egy kevés fűszerrel kell csak feldobnod és máris kenheted a kenyérre, ha reggelire eszed, biztos sokáig eltelít majd.
Vörösbabkrém
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 doboz vörösbab (konzerv)
- 0.5 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 kávéskanál füstölt paprika
- 1 kávéskanál citrom leve
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A vörösbabkonzervet csepegtessük le. A hagymát vágjuk össze. Az összes hozzávalót tegyük egy tálba, majd botmixerrel turmixoljuk össze. Tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors