Angliában még a sajtos melegszendvicsnek is elegáns a neve - Welsh Rarebit
Cikkek
Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Ropogós
Ennyi mindenre képes a gyömbér: az immunerősítés csak a jéghegy csúcsa
Magyaros bableves sertéshússal: olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál
A legkrémesebb gombás rizottó mentesen: tartalmas, bekuckózós egytálétel
Puha mákos kuglóf citrusokkal: könnyű, kevert tésztás sütit mutatunk
Felismered a híres tésztaételeket egy képről? Teszteld a tudásod!
Ha az angol konyháról csak a fish and chips jut eszünkbe, ideje kicsit kitekinteni és megnézni, hogy milyen más finomságok készülnek a szigetországban.
Magyarul sokan sajtos melegszendvicsnek nevezik, de azért kicsit más. A kenyeret meg kell pirítani, majd egy vajas, tejszínes, tojásos mártást készíteni hozzá jó sok sajttal.
Megvárjuk, míg egyet rottyan a mártás, akkor jó, ha sűrű, csomómentes lesz. A gomba a végén kerül bele. Ezt rákenjük a megpirult kenyerünkre, majd sütőben aranysárgára sütjük a tetejét. Tényleg egyszerű étel, de érdemes kipróbálni.
Welsh rarebit
Hozzávalók 4 személyre
- 250 gramm csiperkegomba
- 4 darab tojás
- 50 milliliter tejszín
- 1 kávéskanál mustár
- 120 gramm cheddar sajt
- 1 csokor petrezselyem
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 4 szelet kenyér
Elkészítés:
A gombákat fél centi vastagra szeleteljük, és száraz, forró serpenyőben megpirítjuk. A sajtot finom reszelőn lereszeljük, és a tojásokkal, tejszínnel, mustárral elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a rusztikusra vágott petrezselyemmel, belekeverjük a gombát. A sajtos tojást ráhalmozzuk a kenyérszeletekre, és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.
A melegszendvics olasz verziója pedig ez a pizzás változat.
Fotó: Street Kitchen