Angliában még a sajtos melegszendvicsnek is elegáns a neve - Welsh Rarebit

Welsh rarebit
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha az angol konyháról csak a fish and chips jut eszünkbe, ideje kicsit kitekinteni és megnézni, hogy milyen más finomságok készülnek a szigetországban.

Magyarul sokan sajtos melegszendvicsnek nevezik, de azért kicsit más. A kenyeret meg kell pirítani, majd egy vajas, tejszínes, tojásos mártást készíteni hozzá jó sok sajttal.

Megvárjuk, míg egyet rottyan a mártás, akkor jó, ha sűrű, csomómentes lesz. A gomba a végén kerül bele. Ezt rákenjük a megpirult kenyerünkre, majd sütőben aranysárgára sütjük a tetejét. Tényleg egyszerű étel, de érdemes kipróbálni. 

Welsh rarebit

Welsh rarebit recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 250 gramm csiperkegomba
  • 4 darab tojás
  • 50 milliliter tejszín
  • 1 kávéskanál mustár
  • 120 gramm cheddar sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 4 szelet kenyér
Recept idők

Elkészítés:

A gombákat fél centi vastagra szeleteljük, és száraz, forró serpenyőben megpirítjuk. A sajtot finom reszelőn lereszeljük, és a tojásokkal, tejszínnel, mustárral elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a rusztikusra vágott petrezselyemmel, belekeverjük a gombát. A sajtos tojást ráhalmozzuk a kenyérszeletekre, és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.

A melegszendvics olasz verziója pedig ez a pizzás változat.

Fotó: Street Kitchen

Ezt is szeretjük