![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Megmaradt a zabkása? Süss belőle isteni palacsintát!
![zabkasa palacsinta cover2](https://kep.index.hu/1/0/3189/31894/318947/31894763_2447103_8f27bf8f46c7f35e6b6e777d81f7ddd8_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Még a legjobb szemmértékűekkel is megesik, hogy nem találják el tökéletesen a zabkásaigényt, így a nyakukon marad egy jó nagy adag.
A maradék zabkása elképesztően dühítő dolog. Ellentétben sok más többletétellel, mint amilyen mondjuk a rizs vagy a száraz kenyér, ezt a ragacsos masszát csak kidobni érdemes. Gondoltam eddig, aztán egyszer olyan tekintélyes adag maradt a nyakamon, hogy nem tudtam volna aludni, ha ki kell dobnom, így inkább fellazítottam egy kis joghurttal, hozzáütöttem pár tojást és palacsintát sütöttem belőle.
Ez a palacsinta egészen más lesz, mint azok a receptek, amelyekben zabpehely vagy zabliszt van. A ragacsos, puhára főtt pehely állaga belül megmarad, így egy egészen egyedülállóan puha palacsinta lesz a végeredmény. Ráadásul sokkal táplálóbb és laktatóbb az átlagos amerikai verziónál.
A gyerekszűrőn csont nélkül átment a recept!
Zabpalacsinta
![zabpalacsinta kicsi](https://kep.index.hu/1/0/3160/31600/316002/31600299_f3c4dd9b50e0466a8835f9b1faf70a0c_wm.jpg)
Hozzávalók 12 darabhoz
- 500 gramm zabkása
- 2 darab tojás
- 1 darab reszelt alma
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- vaj a sütéshez
- 100 gramm joghurt (körülbelül)
Elkészítés:
A maradék zabkásához annyi joghurtot keverünk, hogy újra kanalazható állagú legyen, majd hozzáadjuk a tojásokat, az almát, a sütőport és a sót is. Még egyszerűbb, ha mindent turmixgépbe teszünk és egyszerűen összedolgoztatjuk vele.
Ezt a masszát könnyebb kis méretű palacsintáknak sütni, így nekem az evőkanálnyi adagok váltak be.
Fotók: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!