
Megmaradt a zabkása? Süss belőle isteni palacsintát!

Még a legjobb szemmértékűekkel is megesik, hogy nem találják el tökéletesen a zabkásaigényt, így a nyakukon marad egy jó nagy adag.
A maradék zabkása elképesztően dühítő dolog. Ellentétben sok más többletétellel, mint amilyen mondjuk a rizs vagy a száraz kenyér, ezt a ragacsos masszát csak kidobni érdemes. Gondoltam eddig, aztán egyszer olyan tekintélyes adag maradt a nyakamon, hogy nem tudtam volna aludni, ha ki kell dobnom, így inkább fellazítottam egy kis joghurttal, hozzáütöttem pár tojást és palacsintát sütöttem belőle.
Ez a palacsinta egészen más lesz, mint azok a receptek, amelyekben zabpehely vagy zabliszt van. A ragacsos, puhára főtt pehely állaga belül megmarad, így egy egészen egyedülállóan puha palacsinta lesz a végeredmény. Ráadásul sokkal táplálóbb és laktatóbb az átlagos amerikai verziónál.
A gyerekszűrőn csont nélkül átment a recept!
Zabpalacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz
- 500 gramm zabkása
- 2 darab tojás
- 1 darab reszelt alma
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- vaj a sütéshez
- 100 gramm joghurt (körülbelül)
Elkészítés:
A maradék zabkásához annyi joghurtot keverünk, hogy újra kanalazható állagú legyen, majd hozzáadjuk a tojásokat, az almát, a sütőport és a sót is. Még egyszerűbb, ha mindent turmixgépbe teszünk és egyszerűen összedolgoztatjuk vele.
Ezt a masszát könnyebb kis méretű palacsintáknak sütni, így nekem az evőkanálnyi adagok váltak be.
Fotók: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!