Megmaradt a zabkása? Süss belőle isteni palacsintát!

zabkasa palacsinta cover2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Még a legjobb szemmértékűekkel is megesik, hogy nem találják el tökéletesen a zabkásaigényt, így a nyakukon marad egy jó nagy adag.

A maradék zabkása elképesztően dühítő dolog. Ellentétben sok más többletétellel, mint amilyen mondjuk a rizs vagy a száraz kenyér, ezt a ragacsos masszát csak kidobni érdemes. Gondoltam eddig, aztán egyszer olyan tekintélyes adag maradt a nyakamon, hogy nem tudtam volna aludni, ha ki kell dobnom, így inkább fellazítottam egy kis joghurttal, hozzáütöttem pár tojást és palacsintát sütöttem belőle. 

Ez a palacsinta egészen más lesz, mint azok a receptek, amelyekben zabpehely vagy zabliszt van. A ragacsos, puhára főtt pehely állaga belül megmarad, így egy egészen egyedülállóan puha palacsinta lesz a végeredmény. Ráadásul sokkal táplálóbb és laktatóbb az átlagos amerikai verziónál.

A gyerekszűrőn csont nélkül átment a recept!

Zabpalacsinta

zabpalacsinta kicsi

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 500 gramm zabkása
  • 2 darab tojás
  • 1 darab reszelt alma
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • vaj a sütéshez
  • 100 gramm joghurt (körülbelül)
Recept idők

Elkészítés:

A maradék zabkásához annyi joghurtot keverünk, hogy újra kanalazható állagú legyen, majd hozzáadjuk a tojásokat, az almát, a sütőport és a sót is. Még egyszerűbb, ha mindent turmixgépbe teszünk és egyszerűen összedolgoztatjuk vele.

Ezt a masszát könnyebb kis méretű palacsintáknak sütni, így nekem az evőkanálnyi adagok váltak be.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük