Rostdús keksz zabpehellyel és aszalt gyümölcsökkel - Reggelire tökéletes választás
Ha eddig dilemmáztál, mit egyél a reggeli kávé mellé, ne is keress tovább: ez a keksz a tökéletes választás.
Illatos, ropogós, tele van rosttal és mindenféle jóval ez a zabkeksz, ráadásul még isteni finom is. A dió és a fahéj a főszereplők a receptben, úgyhogy már a sülő süti illata miatt is megéri elkészíteni, átjárja majd a lakást a fűszeres, édes aroma.
Diétásnak nem diétás ez a keksz, viszont a sok zabpehelynek hála rostban gazdag, sokáig eltelít, így reggelire tökéletes választás: csomagold el az uzsonnásdobozba, vagy kínáld egy csésze kávé mellé.
Hogy még szebbek legyenek a kekszek, a tésztagombócok tetejére tegyél egy-egy szem diót is, mielőtt a sütőbe tolod őket.
A puha vajat és a kétféle cukrot keverjük jó habosra. Keverjük bele a tojást is.
Adjuk hozzá a zabpelyhet, a lisztet, a fahéjat és a sütőport, alaposan keverjünk mindent össze. Végül keverjük bele az apróra vágott diót is.
Takarjuk le a tésztát folpackkal, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A tésztából fagyiskanál segítségével tegyünk halmokat a tepsire, hagyjunk köztük egy kis helyet.
Kb. 13-15 percig süssük, míg az aljuk aranybarna nem lesz.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu