Zöld currypaszta házilag: ezt használd az átütő ízvilághoz

2
Nyomtatás
Zold-currypaszta-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Használd ezt a házi currypasztát, és a tied lesz a világ legjobb thai curryje: ázsiai különlegesség egyszerűen.

Ezzel a zöld currypasztával nem foghatsz mellé: a sok zöldfűszernek köszönhetően rendkívül illatos és aromás, ráadásul tele van pikáns fűszerekkel, amelyek nélkül elképzelhetetlen egy igazi thai curry. A hozzávalók között több olyan elem is szerepel, amelyeket érdemes célzottan keleti fűszereket áruló boltban beszerezni, mert nem biztos, hogy a kisebb boltokban mindent megtalálsz a listáról.

Éppen ezért, ha belevágsz, akkor készíts egyszerre több adagot: fagyasztóban 3-4 hónapig is eláll, és legközelebb már sokkal egyszerűbb dolgod lesz. Csak olvaszd fel, és dobd össze vele a jobbnál jobb curryket!

Zöld currypaszta

Zold-currypaszta

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 1 ek. egész koriander
  • 0.5 ek. egész fűszerkömény
  • 1 tk. egész fehér bors
  • 5 db zöld thai chili kimagozva
  • 2 db jalapeño chili kimagozva
  • 5 szál thai citromnád apróra vágva
  • 5 cm friss galangál felszeletelve
  • 2 fej vöröshagyma feldarabolva
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss koriander apróra vágva (a szárak is)
  • 5 db kaffir lime-levél
  • 20 db thai bazsalikomlevél
  • 1.5 tk.
  • 2 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

A száraz fűszereket – koriander, kömény, fehér bors – 1-2 perc alatt pirítsuk illatosra száraz serpenyőben. Fűszerdarálóval (vagy mozsárral) zúzzuk őket egészen apró szemcséjűre, majd minden más hozzávalóval együtt tegyük aprítógépbe, és dolgozzuk annyira krémesre, amennyire csak tudjuk.

Időnként állítsuk le a motort, és szilikonspatula segítségével kaparásszuk le a tartály oldalára ragadt nagyobb darabokat.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon