
Babos egytálétel jamaicai módra: gyors és nagyon tápláló
Ha egy könnyen elkészíthető, karibi ízvilágú ételt ennél, akkor ez a jamaicai babos egytálétel legyen az első választásod!
Ezzel a zöld currypasztával nem foghatsz mellé: a sok zöldfűszernek köszönhetően rendkívül illatos és aromás, ráadásul tele van pikáns fűszerekkel, amelyek nélkül elképzelhetetlen egy igazi thai curry. A hozzávalók között több olyan elem is szerepel, amelyeket érdemes célzottan keleti fűszereket áruló boltban beszerezni, mert nem biztos, hogy a kisebb boltokban mindent megtalálsz a listáról.
Éppen ezért, ha belevágsz, akkor készíts egyszerre több adagot: fagyasztóban 3-4 hónapig is eláll, és legközelebb már sokkal egyszerűbb dolgod lesz. Csak olvaszd fel, és dobd össze vele a jobbnál jobb curryket!
A száraz fűszereket – koriander, kömény, fehér bors – 1-2 perc alatt pirítsuk illatosra száraz serpenyőben. Fűszerdarálóval (vagy mozsárral) zúzzuk őket egészen apró szemcséjűre, majd minden más hozzávalóval együtt tegyük aprítógépbe, és dolgozzuk annyira krémesre, amennyire csak tudjuk.
Időnként állítsuk le a motort, és szilikonspatula segítségével kaparásszuk le a tartály oldalára ragadt nagyobb darabokat.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu