Pillanatok alatt elkészül a párolt hal: zöld tea gőzében puhul

5
Nyomtatás
thcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ázsia kedvence, a zöld tea meghódította az egész világot, az áldásos italt azonban nem csak inni érdemes, főzni is lehet vele.

A zöld tea zsírégető hírében áll, ezért fogyókúra idején kifejezetten ajánlott a fogyasztása. Jó tulajdonságai közé tartozik, hogy immunerősítő, serkenti az elmét, a benne található koffein fokozatosan szívódik fel, így tovább tartja frissen az embert.

Nem meglepő, hogy sokan a reggeli kávé helyett vagy épp ebéd után egy csésze teában keresnek megnyugvást. Pedig a teát nem csak inni lehet, különböző ételek elkészítésénél is bátran lehet használni. A zöld tea remekül illik halakhoz, gyümölcsökhöz, zöldségekhez. Japánban a rizs főzővizét teával szokták helyettesíteni, vagy párolnak az aromájában, akár halat, így sokkal kellemesebb ízvilágú, egészséges étel kerül az asztalra, amit érdemes kipróbálni.

Zöld tea gőzében párolt hal

thct

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 4 filter zöld tea
  • 1 liter víz
  • 4 szelet fehér húsú hal
  • 1 teáskanál gyömbér
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le.

A vizet tegyük fel forrni a teával, a gyömbérrel és a hagymákkal együtt, amikor felforrt, vegyük lejjebb a lángot, elég, ha csak gyöngyözik a víz.

A halszeleteket mindkét oldalukon sózzuk és borsozzuk, utána helyezzük őket párolóedénybe, tegyük a tea fölé, 10-15 perc alatt pároljuk meg őket.

Az elkészült halat kínáljuk zöldségekkel vagy barna rizzsel. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon