Pillanatok alatt elkészül a párolt hal: zöld tea gőzében puhul
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Mentás forró csoki ünnepi köntösben: a gyerekek kedvence lesz
Isteni céklás rizottó kecskesajttal: fantasztikusan krémes
Csodafinom gyömbéres keksz: gasztroajándékként is tökéletes
Mesés karácsonyi desszertek sütés nélkül: pofonegyszerűen készülnek
Sajttal és spenóttal töltött csirkemell: nagyon szaftos és ízletes a hús
Ázsia kedvence, a zöld tea meghódította az egész világot, az áldásos italt azonban nem csak inni érdemes, főzni is lehet vele.
A zöld tea zsírégető hírében áll, ezért fogyókúra idején kifejezetten ajánlott a fogyasztása. Jó tulajdonságai közé tartozik, hogy immunerősítő, serkenti az elmét, a benne található koffein fokozatosan szívódik fel, így tovább tartja frissen az embert.
Nem meglepő, hogy sokan a reggeli kávé helyett vagy épp ebéd után egy csésze teában keresnek megnyugvást. Pedig a teát nem csak inni lehet, különböző ételek elkészítésénél is bátran lehet használni. A zöld tea remekül illik halakhoz, gyümölcsökhöz, zöldségekhez. Japánban a rizs főzővizét teával szokták helyettesíteni, vagy párolnak az aromájában, akár halat, így sokkal kellemesebb ízvilágú, egészséges étel kerül az asztalra, amit érdemes kipróbálni.
Zöld tea gőzében párolt hal
Hozzávalók 4 darabhoz
- 4 filter zöld tea
- 1 liter víz
- 4 szelet fehér húsú hal
- 1 teáskanál gyömbér
- só és bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítés:
A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le.
A vizet tegyük fel forrni a teával, a gyömbérrel és a hagymákkal együtt, amikor felforrt, vegyük lejjebb a lángot, elég, ha csak gyöngyözik a víz.
A halszeleteket mindkét oldalukon sózzuk és borsozzuk, utána helyezzük őket párolóedénybe, tegyük a tea fölé, 10-15 perc alatt pároljuk meg őket.
Az elkészült halat kínáljuk zöldségekkel vagy barna rizzsel.
Fotó: Getty Images