Vitaminbomba zöld turmix avokádóval: tartalmas és feltölt energiával
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Zselés szaloncukrokat teszteltünk: nem a legdrágább győzött
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Az egészségesen táplálkozók körében nagy kedvenc a zöld turmix, amely tele van értékes tápanyagokkal.
A zöld turmixba, nevéhez hűen, csak olyan zöldségek és gyümölcsök kerülnek, amelyek zöld színben tündökölnek. Ezeket a turmixokat érdemes ízlés szerint alakítani, használj változatos alapanyagokat. A zöld színű zöldségek és gyümölcsök A- és C-vitaminban bővelkednek, de ásványi anyagokban sem szenvednek hiányt. Fontos a természetes úton történő vitaminbevitel, gyorsan felszívódnak, érdemes mindennap zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani.
A gyerekek és még a felnőttek közt is akad olyan, aki nem nagy zöldség- vagy gyümölcsrajongó. Hogy szervezetük megkapja a megfelelő mennyiségű vitamint, a legjobb, ha turmix formájában fogyasztják a rostban gazdag, kalóriaszegény, könnyen emészthető zöldségeket - a zöld ital rohanós reggeleken napindítónak is tökéletes, feltölt energiával.
Zöld turmix avokádóval
Hozzávalók 2 személyre
- 1 darab avokádó
- 1 darab kígyóuborka
- 1 darab cukkini
- 2 darab zöld alma
- 1 darab lime
- 1.5 deciliter joghurt
Elkészítés:
Az avokádót hámozzuk meg, a magját távolítsuk el.
Az uborka és a cukkini héját zöldséghámozóval húzzuk le, majd az almával és az avokádóval együtt mossuk meg.
Az avokádót, uborkát, cukkinit, almát, a lime facsart levét és a joghurtot turmixgépben dolgozzuk össze.
Fotó: Getty Images