
Vitaminbomba zöld turmix avokádóval: tartalmas és feltölt energiával

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

8 szuper, változatos recept főtt tojással: a salátától a fasírtig

Sütőben sült kenyérpuding: szuper maradékmentő receptet mutatunk

Ropogós, aranybarnára sült feta sajtos tekercs: kész réteslap az alapja

Elronthatatlan joghurtos, epres muffin: csak keverd egybe a hozzávalókat

Mit kezdjünk a szikkadt kaláccsal és a húsvéti sonkával? Maradékfelhasználás okosan
Az egészségesen táplálkozók körében nagy kedvenc a zöld turmix, amely tele van értékes tápanyagokkal.
A zöld turmixba, nevéhez hűen, csak olyan zöldségek és gyümölcsök kerülnek, amelyek zöld színben tündökölnek. Ezeket a turmixokat érdemes ízlés szerint alakítani, használj változatos alapanyagokat. A zöld színű zöldségek és gyümölcsök A- és C-vitaminban bővelkednek, de ásványi anyagokban sem szenvednek hiányt. Fontos a természetes úton történő vitaminbevitel, gyorsan felszívódnak, érdemes mindennap zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani.
A gyerekek és még a felnőttek közt is akad olyan, aki nem nagy zöldség- vagy gyümölcsrajongó. Hogy szervezetük megkapja a megfelelő mennyiségű vitamint, a legjobb, ha turmix formájában fogyasztják a rostban gazdag, kalóriaszegény, könnyen emészthető zöldségeket - a zöld ital rohanós reggeleken napindítónak is tökéletes, feltölt energiával.
Zöld turmix avokádóval

Hozzávalók 2 személyre
- 1 darab avokádó
- 1 darab kígyóuborka
- 1 darab cukkini
- 2 darab zöld alma
- 1 darab lime
- 1.5 deciliter joghurt
Elkészítés:
Az avokádót hámozzuk meg, a magját távolítsuk el.
Az uborka és a cukkini héját zöldséghámozóval húzzuk le, majd az almával és az avokádóval együtt mossuk meg.
Az avokádót, uborkát, cukkinit, almát, a lime facsart levét és a joghurtot turmixgépben dolgozzuk össze.
Fotó: Getty Images