Könnyű, zöldborsós falafel: zöld színfoltja lesz a tányérnak

4
Nyomtatás
falafel1920
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Frissítő, harsogóan zöld és mostantól csak így készíted majd: a zöldborsós falafel megunhatatlan kedvenced lesz idén!

A falafel egy igazi klasszikus, ha street foodról van szó. Nemhiába lett az, hisz ez a ropogós, fűszeres falatka magában hordozza a Közel-Kelet misztikus hangulatát, és azonnal különleges, ismeretlen tájakra repít. Már ha jól van elkészítve!

Egy harapás, és máris egy nyüzsgő bazár közepén találod magad, ahol a frissen sült falafel illata keveredik a fűszerek aromájával. Ráadásul tökéletes választás azoknak, akik szeretik a karakteres, növényi alapú, mégis laktató finomságokat.

Ha nagy falafelkedvelő hírében állsz, akkor ez az élénkzöld, frissítő zöldborsós változat számodra is a nyár slágere lesz. Egy csipetnyi friss menta bolondítja meg, ami kellemesen kiegészíti a borsó édeskés ízét. Ráadásul sütőben készül, így bármelyik meleg nyári estén könnyedén összedobhatod.

Zöldborsós falafel

falafel1620

Hozzávalók 18 darabhoz

  • 330 g főtt csicseriborsó
  • 140 g mirelit zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma
  • friss petrezselyem
  • friss menta
  • 2 ek. tahini
  • 2 ek. liszt (és egy kevés a formázáshoz)
  • 1 db citrom leve
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 1 tk. koriandermag
  • tetszés szerint Cayenne-bors
  • olívaolaj a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, és béleljük ki a tepsit sütőpapírral.

Ha konzerv-csicseriborsót használunk, akkor alaposan öblítsük le, és itassuk fel róla a nedvességet. A fagyasztott zöldborsót pár percre áztassuk be forró vízbe, majd ha kiolvadt és megpuhult, csöpögtessük le róla a felesleges folyadékot.

Egy konyhai robotgép segítségével minden hozzávalót alaposan dolgozzunk össze egy lágy, egynemű masszává. Hagyjuk pihenni 5-10 percig.

Nedves vagy enyhén lisztes kézzel formázzunk a masszából kis golyókat. Helyezzük őket a tepsire, és alaposan, minden oldalról kenjük meg őket olívaolajjal.

Süssük kb. 30 percig, félidőben óvatosan forgassuk át, amíg aranybarnára sülnek.

Tálaljuk pitában, salátával vagy egy ízletes hummusszal!

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon