
Üde, hűsítő mentás borsókrémleves: melegen és jól behűtve is mennyei
Ez a borsókrémleves más, mint amit eddig kóstoltál: az ínyenc fogást menta ízesíti, melegen és behűtve is kanalazhatod!
A falafel egy igazi klasszikus, ha street foodról van szó. Nemhiába lett az, hisz ez a ropogós, fűszeres falatka magában hordozza a Közel-Kelet misztikus hangulatát, és azonnal különleges, ismeretlen tájakra repít. Már ha jól van elkészítve!
Egy harapás, és máris egy nyüzsgő bazár közepén találod magad, ahol a frissen sült falafel illata keveredik a fűszerek aromájával. Ráadásul tökéletes választás azoknak, akik szeretik a karakteres, növényi alapú, mégis laktató finomságokat.
Ha nagy falafelkedvelő hírében állsz, akkor ez az élénkzöld, frissítő zöldborsós változat számodra is a nyár slágere lesz. Egy csipetnyi friss menta bolondítja meg, ami kellemesen kiegészíti a borsó édeskés ízét. Ráadásul sütőben készül, így bármelyik meleg nyári estén könnyedén összedobhatod.
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, és béleljük ki a tepsit sütőpapírral.
Ha konzerv-csicseriborsót használunk, akkor alaposan öblítsük le, és itassuk fel róla a nedvességet. A fagyasztott zöldborsót pár percre áztassuk be forró vízbe, majd ha kiolvadt és megpuhult, csöpögtessük le róla a felesleges folyadékot.
Egy konyhai robotgép segítségével minden hozzávalót alaposan dolgozzunk össze egy lágy, egynemű masszává. Hagyjuk pihenni 5-10 percig.
Nedves vagy enyhén lisztes kézzel formázzunk a masszából kis golyókat. Helyezzük őket a tepsire, és alaposan, minden oldalról kenjük meg őket olívaolajjal.
Süssük kb. 30 percig, félidőben óvatosan forgassuk át, amíg aranybarnára sülnek.
Tálaljuk pitában, salátával vagy egy ízletes hummusszal!
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu