
Ropogós, fűszeres hash brown: krumplipogácsa új szintre emelve
A hash brown nem más, mint egy ropogós, aranybarnára sült krumplipogácsa vagy röszti, amelyet otthon is könnyen elkészíthetsz.
A tejmentes burgonyagratin vékonyra szeletelt krumpliból készül, amely egy vegán sajtos, krémes szószban sül ropogósra és aranybarnára. A recept érdekessége a sok zöldfűszer, amelytől igazán karakteres íze lesz az ételnek.
Ahhoz, hogy a krumplit szabályos vékony szeletekre vágd, használj mandolinszeletelőt. Így elkerülheted, hogy némelyik szelet nyers marad, míg mások megégnek. Fogyaszd önmagában, főételként, vagy köretként húsok vagy más zöldség mellé.
Egy közepes, tapadásmentes edényben olvasszuk fel a vajalternatívát, majd adjuk hozzá a lisztet, és 1-2 perc alatt pirítsuk enyhén rózsaszínűre. Több részletben öntsük hozzá a hideg növényi italt, majd mehet bele az alaplé is.
Adjuk hozzá a fokhagymát, a kakukkfüvet, a petrezselymet, a sót és a borsot, és 2-3 perc alatt főzzük össze őket. Vegyük le a tűzről, és tegyük félre.
A krumpliszeleteket sorakoztassuk egy nagyobb méretű, kerek sütőformába (vagy használjunk szögletes tepsit, és egyszerűen rétegezzük egymásra őket), szórjuk rá a hagymaszeleteket és a reszelt sajtot, majd öntsük rá a fűszeres szószt úgy, hogy mindenhol átjárja a krumplit.
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, takarjuk le alufóliával, és süssük 40 percig, majd vegyük le a fóliát, és hagyjuk, hogy további 20-25 perc alatt szépen megpiruljon.
Vegyük ki a sütőből, és fogyasztás előtt hagyjuk 15 percig állni.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu