Ropogós, fűszeres hash brown: krumplipogácsa új szintre emelve

Hash-brown-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hash brown nem más, mint egy ropogós, aranybarnára sült krumplipogácsa vagy röszti, amelyet otthon is könnyen elkészíthetsz.

A hash brown, a gazdag angol reggelik gyakori kísérője, tulajdonképpen nem más, mint egy serpenyőben sült krumpliröszti. Elkészítésében sem igazán különbözik a magyaros változattól, hiszen mindössze néhány egyszerű és könnyen beszerezhető alapanyag alkotja. 

Tökéletes kiegészítője lehet bármelyik sós reggelinek, de ebédhez vagy vacsorához köretként is fogyaszthatod, és még mártogatós mellé is gyors, ízletes és ropogós harapnivaló lehet.

Hash brown

Hash-brown

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 500 g krumpli meghámozva, lereszelve
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 ek finomliszt
  • 1 tk
  • 0.5 tk bors
  • 0.25 tk őrölt szerecsendió
  • 2 ek olívaolaj + kevés a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A lereszelt krumplit sózzuk le, és tegyük félre 10 percre, hogy kiengedje a levét. Kézzel alaposan nyomkodjuk ki, adjuk hozzá a hagymát, a lisztet, a fűszereket és az olajat, és dolgozzuk össze. 

A masszából formázzunk 8 egyforma korongot, és kevés olajon süssük mindegyiket aranybarnára oldalanként 4-5 perc alatt. Még melegen fogyasszuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük