
Aromás fűszervaj friss zöldfűszerekkel: sokoldalúan felhasználhatod
A friss zöldfűszerekkel készülő fűszervaj intenzív aromájának garantáltan nem tudsz ellenállni: pirítósra, sült zöldségekhez vagy húsokhoz is szuper!
Ha valami gyors, tápláló és finom reggelit készítenél, ez a zöldfűszeres túrókrém a tökéletes választás, fehérjében gazdag és nagyon aromás. Pár perc alatt összeállíthatod, és akár azonnal eheted is, de még finomabb lesz, ha a hűtőben is áll 1-2 órát, így összeérnek az ízek.
A túrót tejföllel kevertük össze, de akár natúr joghurtot is használhatsz, zöldfűszerek közül pedig a kapornak, petrezselyemnek és a snidlingnek szavaztunk bizalmat. Az alábbi recept csak iránymutató, bátran elkészítheted más fűszerekkel, chilivel, medvehagymával is. Ha pedig nem kenyérre kennéd, hanem mártogatósként kínálnád, több tejfölt/citromlevet adj hozzá, úgy kicsit hígabb, még krémesebb lesz.
A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. A zöldfűszereket öblítsük át, csöpögtessük le, vágjuk finomra.
A túrót és a tejfölt keverjük alaposan össze, majd adjunk hozzá minden más hozzávalót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A kész krémet fedjük le, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára, míg összeérnek az ízek.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu