Mennyei, tejfölös csirkeraguleves: a tartalmas fogás felmelegít a hűvös napokon
A krumplitól laktató, a tejföltől krémes, a petrezselyemtől friss az isteni csirkeraguleves.
Ezt az ízbomba receptet este, munka után is összedobhatod, ugyanis fél órán belül elkészíthető, és nem lesz vele sok munkád. Az alapja puhára sült csirkecombfilé és zöldhagyma, amit szójaszósz ölel körül.
A szósz a keményítőtől lesz sűrű és ragacsos, így szépen bevonja a húst és a zöldséget. Egy kevés osztrigaszószt is érdemes keverni mellé, így még pikánsabb és különlegesebb lesz.
A hagymával ne spórolj, több csokorral is keverj bele, az enyhén édeskés zöldhagyma szuperül feldobja az alapot.
A csirkecombfilét vágjuk kisebb darabokra.
A szójaszószt, az osztrigaszószt, a keményítőt és ízlés szerint borsot keverjünk össze egy tálban. Forgassuk bele a csirkehúst, majd tegyük félre 10 percre.
Közben a zöldhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikákra a fehér és a zöld részét is.
Az olajat forrósítsuk fel egy mélyebb serpenyőben, majd adjuk hozzá a húst a szósszal együtt. Kevergetve pirítsuk, míg nagyjából átsülnek a csirkefalatok. Ekkor adjuk hozzá a hagyma fehér részét, majd süssük tovább, míg minden megpuhul.
Keverjük hozzá a hagyma zöld részét is, de azzal már ne süssük sokáig, fél perc múlva húzzuk is le a tűzről. Ha szükséges, sózzuk.
Rögtön, rizzsel kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu