![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Zöldségekkel töltött padlizsán - köretnek és főételnek is szuper
Reszelhetsz sajtot a tetejére
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A zöldségekkel töltött padlizsán már-már annyira jó köret, hogy akár főételnek is beillik. Ráadásul csupa olyan alapanyagból áll, ami most, nyáron terem, és a munka is viccesen kevés vele.
Csak felvágjuk a zöldségeket - a padlizsánt félbe, a paprikát, paradicsomot és petrezselymet apróra, utóbbiakat összekeverjük a fűszerekkel és az olajjal, és mehetnek a padlizsán magjainak a helyére.
Sütőben 20 perc alatt készre sül, és már kezdődhet is a lakoma. Ha grillpartin villogni szeretnénk a körettel, nyugodtan bevethetjük ezt a megoldást, nagyon jól áll a húsok, különösen pedig a balkáni típusú nyársak, és a kis, darált húsból készült húsrudacskák, csevap, vagy mics mellett.
Főételként sajttal
Ha nem köretként, hanem főételként szeretnéd fogyasztani, akkor tehetsz a töltelékbe apróra vágott szalonnát, és reszelj a tetejére sajtot, mielőtt betolod a sütőbe. A sajt és a szalonna kiolvadó zsírját remekül beszívja a padlizsán, és nemcsak finomabb, de táplálóbb is lesz tőlük. Ezt a változatot is érdemes kipróbálni.
Zöldséges töltött padlizsán
![Baked eggplant with tomatoes, garlic and paprika](https://kep.index.hu/1/0/2909/29098/290982/29098223_37cd960fed4cb2426ab7808b7721b5ee_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab nagy padlizsán
- 4 darab paradicsom
- 2 darab nagy paprika
- 1 csomag petrezselyem
- 4 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- 6 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra.
A padlizsánok végét levágjuk, hosszában félbe vágjuk, a magokat kikanalazzuk - hajókat készítünk belőlük. Bekenjük olajjal, sózzuk.
A paradicsomot és a paprikát apró kockákra vágjuk, a petrezselymet is felaprítjuk, összekeverjük. Rázúzzuk a fokhagymát, sózzuk, rálocsoljuk az olajat is. Ezt a keveréket belekanalazzuk a padlizsánokba.
Tepsire tesszük, és megsütjük. Ha főételt szeretnénk készíteni belőle, kockázzunk szalonnát a zöldségekhez, a tetejére pedig reszeljünk sajtot.
Fotó: Shutterstock
Olvasd el ezt is!