Fűszeres, melengető vöröslencse-leves: édesburgonyától lesz krémes
Sok melengető fűszerrel, vörös lencsével és édesburgonyával készül, az eredmény pedig annyira krémes és tápláló, hogy az már szinte hihetetlen. Próbáld ki még ma!
Ez a tartalmas leves garantáltan átmelegít még a leghűvösebb napokon is: sokféle zöldség kerül bele, és a tészta miatt annyira sűrű, hogy akár főzeléknek vagy egytálételnek is nevezhetnénk. Nagyon tápláló, így akár önmagában is megállja a helyét, de ha pirítóssal kínálod, akkor biztosan a legfalánkabbak is jóllaknak vele.
A hozzávalók terén engedd szabadjára a képzeletedet: szinte bármilyen zöldséget belerakhatsz, és ugyanígy a tésztát is tetszés szerint variálhatod. Ha pedig mégis hiányolnád a másodikat, akkor készíts mellé valamilyen egyszerű desszertet: egy palacsintával vagy egy gyorsan összedobható zabkeksszel garantáltan nem fogsz mellé.
Hevítsünk fel egy nagyobb edényt az olívaolajjal, és dinszteljük benne 7-8 percig a hagymát, a fokhagymát, a répát és a zellerszárat.
Adjuk hozzá a paradicsomot, a babot, az alaplevet, a sót és a száraz fűszereket, és 15-20 percig főzzük. Keverjük hozzá a tésztát és a brokkolit is, és főzzük további 10 percig, amíg a tészta teljesen megpuhul.
Kapcsoljuk le a tüzet, majd keverjük bele a friss petrezselymet és a chilit (ha használunk).
Fotók: Getty Images
@sobors.hu