Zöldséges rakott tészta sok-sok sajttal: tökéletes húsmentes fogás

2
Nyomtatás
Zöldséges rakott tészta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A zöldségekkel készült rakott tészta nagyon egyszerűen összedobható fogás, kezdő fakanáltanoncok is bátran letesztelhetik ezt a szuper receptet.

A rakott tészta szuper étel, amivel két napra is tervezhetsz, hiszen felmelegítve ugyanolyan finom, mintha frissen készült volna. Rengeteg ínycsiklandó receptet ki lehet próbálni, húsos verziókat vagy húsmenteseket. A fogás évszakhoz igazítható: most egy húsmentes receptet ajánlunk, amit kedved szerint alakíthatsz.

Így tedd izgalmasabbá!

Engedd szabadjára a fantáziádat, formáld ízlésed szerint a receptet. Más zöldségeket is adhatsz az ételhez, ilyen a kelbimbó, karfiol, sárgarépa, cukkini vagy más, amit jónak vélsz. Hogy még krémesebb legyen a rakott tészta, tejfölt is keverhetsz a tejszínhez. Sajtból kétfajtát is használhatsz, szerintem a legjobb a mozzarella és a cheddar párosa, de füstölt sajttal vagy fetával is kipróbálhatod.

Teljesen növényi alapú is lehet a recept, használj a tejszín helyett kókuszkrémet vagy más növényi alternatívát, de paradicsomszósszal is egybeforgatható a zöldséges rakott tészta.

Zöldséges rakott tészta

Zöldséges rakott tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 300 g tészta
  • 1 fej lila hagyma
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 2 darab kaliforniai paprika
  • 1 fej brokkoli
  • 3 dl tejszín
  • 200 g sajt
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint, majd szűrjük le és tegyük félre.

A hagymát, paradicsomot és a paprikát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel tetszés szerint.

A brokkolit szedjük rózsáira, folyó víz alatt mossuk át, majd főzzük lobogó, sós vízben 7-8 percig.

A tejszínt mérjük egy keverőtálba és keverjük hozzá a sajt felét, sót, borsot, szerecsendiót, fokhagymát és a tojást.

Vegyünk elő egy hőálló edényt (tepsi, jénai, stb.), majd tegyük bele a tésztát, és forgassuk hozzá az előkészített zöldségeket. Ezután csorgassuk rá a tejszínes keveréket és a maradék sajtot is szórjuk rá.

A rakott tésztát toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük szép aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon