
Kiadós rakott tészta csirkével és brokkolival: szaftos és finom
Sok-sok sajt, dijoni mustár és krémsajt teszi izgalmassá a rakott tésztát. A pompás tepsis fogást imádják a gyerekek.
A rakott tészta szuper étel, amivel két napra is tervezhetsz, hiszen felmelegítve ugyanolyan finom, mintha frissen készült volna. Rengeteg ínycsiklandó receptet ki lehet próbálni, húsos verziókat vagy húsmenteseket. A fogás évszakhoz igazítható: most egy húsmentes receptet ajánlunk, amit kedved szerint alakíthatsz.
Engedd szabadjára a fantáziádat, formáld ízlésed szerint a receptet. Más zöldségeket is adhatsz az ételhez, ilyen a kelbimbó, karfiol, sárgarépa, cukkini vagy más, amit jónak vélsz. Hogy még krémesebb legyen a rakott tészta, tejfölt is keverhetsz a tejszínhez. Sajtból kétfajtát is használhatsz, szerintem a legjobb a mozzarella és a cheddar párosa, de füstölt sajttal vagy fetával is kipróbálhatod.
Teljesen növényi alapú is lehet a recept, használj a tejszín helyett kókuszkrémet vagy más növényi alternatívát, de paradicsomszósszal is egybeforgatható a zöldséges rakott tészta.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint, majd szűrjük le és tegyük félre.
A hagymát, paradicsomot és a paprikát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel tetszés szerint.
A brokkolit szedjük rózsáira, folyó víz alatt mossuk át, majd főzzük lobogó, sós vízben 7-8 percig.
A tejszínt mérjük egy keverőtálba és keverjük hozzá a sajt felét, sót, borsot, szerecsendiót, fokhagymát és a tojást.
Vegyünk elő egy hőálló edényt (tepsi, jénai, stb.), majd tegyük bele a tésztát, és forgassuk hozzá az előkészített zöldségeket. Ezután csorgassuk rá a tejszínes keveréket és a maradék sajtot is szórjuk rá.
A rakott tésztát toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük szép aranybarnára.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu