Fűszeres zöldségfasírt csicseriborsóval: tartalmas ebéd húsmentesen

5
Nyomtatás
Csicserifasirt-olajban-sutve-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a csicseriborsós zöldségfasírt finom, tartalmas és hús nélkül is garantáltan jóllaksz vele.

A húsmentes fasírtokról általában a cukkinis verzió jut az eszünkbe, azonban hüvelyesekből is mennyeit készíthetsz. Ez a csicseriborsós zöldségfasírt sok fehérjét tartalmaz, így biztosan jóllaksz vele, és nem fogod hiányolni belőle a húst.

A szintén csicserialapú falafellel ellentétben ebbe a fasírtba főzve kerül a csicseriborsó, és olyan fűszerek ízesítik, mint a kömény, az oregánó, a chili vagy épp a petrezselyem. A fasírtok olajban sülnek aranybarnára, azonban ha egy kevésbé olajos fogást szeretnél, akkor sütőben készítsd.

Zöldségfasírt csicseriborsóval

Csicserifasirt-olajban-sutve

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 400 g konzerves csicseriborsó leszűrve
  • 1 közepes vöröshagyma feldarabolva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 0.5 db lime leve
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 1 tk. oregánó
  • 1 tk. pirospaprika
  • 0.25 tk. szárított chilipehely
  • 0.75 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 70 g liszt
  • 150 g konzerves kukorica
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A leszűrt csicseriborsót tegyük aprítógépbe, majd adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, a lime levét, a köményt, az oregánót, a paprikát, a chilipelyhet, a sót és a borsot, és dolgozzuk össze. Vigyázzunk, hogy ne pürésítsük le teljesen, akkor jó, ha kisebb zöldségdarabok maradnak a masszában. 

Fakanállal vagy spatulával keverjük hozzá a lisztet, a leszűrt kukoricát és a petrezselymet, és szükség szerint adjunk hozzá egy kevés vizet. A cél egy könnyen formázható, de nem túl lágy massza.

Formázzunk belőle 8 egyforma, kb. 2 cm vastag fasírtot, és sorakoztassuk tányérra.

Hevítsünk annyi olajat, amennyi éppen ellepi őket, majd közepes hőfokon, 8-10 perc alatt süssük őket aranybarnára.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon