8 kiadós zöldségfasírt: olcsó és nagyon egészséges főfogás lehet belőlük
A zöldségfasírt olcsó, kiadós, egészséges, és számtalan variációban készítheted el.
A húsmentes fasírtokról általában a cukkinis verzió jut az eszünkbe, azonban hüvelyesekből is mennyeit készíthetsz. Ez a csicseriborsós zöldségfasírt sok fehérjét tartalmaz, így biztosan jóllaksz vele, és nem fogod hiányolni belőle a húst.
A szintén csicserialapú falafellel ellentétben ebbe a fasírtba főzve kerül a csicseriborsó, és olyan fűszerek ízesítik, mint a kömény, az oregánó, a chili vagy épp a petrezselyem. A fasírtok olajban sülnek aranybarnára, azonban ha egy kevésbé olajos fogást szeretnél, akkor sütőben készítsd.
A leszűrt csicseriborsót tegyük aprítógépbe, majd adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, a lime levét, a köményt, az oregánót, a paprikát, a chilipelyhet, a sót és a borsot, és dolgozzuk össze. Vigyázzunk, hogy ne pürésítsük le teljesen, akkor jó, ha kisebb zöldségdarabok maradnak a masszában.
Fakanállal vagy spatulával keverjük hozzá a lisztet, a leszűrt kukoricát és a petrezselymet, és szükség szerint adjunk hozzá egy kevés vizet. A cél egy könnyen formázható, de nem túl lágy massza.
Formázzunk belőle 8 egyforma, kb. 2 cm vastag fasírtot, és sorakoztassuk tányérra.
Hevítsünk annyi olajat, amennyi éppen ellepi őket, majd közepes hőfokon, 8-10 perc alatt süssük őket aranybarnára.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu