
Így pucold meg pillanatok alatt a főtt krumplit: az internet új trükkjét mutatjuk

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Savanyított, ecetes lila hagyma: téli vitaminpótlás egyszerűen
Ropogós

Vörös currypaszta házilag: ennél aromásabbat a boltban sem találsz

Zöldturmix sok kurkumával: antioxidáns és vírusölő is egyben

Fokhagymás, fehér pizzaszósz: 5 perces receptet mutatunk

Tápláló avokádótoast pillanatok alatt: ezzel biztosan jól indul a nap

Egyserpenyős paradicsomos csirkemell: a hús finom és szaftos
Felejtsd el a szokásos krumplipucolást, mutatunk egy sokkal gyorsabb és kényelmesebb megoldást, melynek köszönhetően pillanatok alatt megszabadulhatsz a burgonya ruhájától.
A legtöbb konyhában a krumpli az egyik legkedveltebb zöldség, melyet sokoldalúan lehet felhasználni. A burgonyára a legtöbb receptben csupaszon van szükség, ezért késsel vagy zöldséghámozóval, de meg kell pucolni a krumplit.
A krumplit főve is meghámozhatod, de akkor figyelni kell, hogy a zöldség ne főjön túl, mert akkor szétesik, és persze ki is kell hűteni, hogy kézbe lehessen venni.
Egy nem is annyira friss konyhai trükk kezd most újból népszerű lenni az interneten, melynek köszönhetően a főtt krumpli pucolása hihetetlenül egyszerű lesz. Ennek az a lényege, hogy a burgonya héját egy éles késsel szépen vágd körbe, de ne felezd el a krumplit. Ha ez megvan, a szokásos módon tedd fel főni, majd hűtsd le, utána pedig a vágás mentén csak húzd le a ruháját. Ezt a trükköt úgy is ki lehet próbálni, hogy a már megfőtt burgonya héján húzod körbe a kést, majd egyszerűen lefejted róla a borítást.
Cover: Getty Images