Sütőben sült, baconnel körbetekert fasírt: a szalonna tartja szaftosan
A fasírtgolyó sütőbe tolva készül, bő olaj helyett a szalonna zsírjában sül. Különleges ízét a pikáns ízesítőknek köszönheti, köztük a mustárnak.
Baconnel minden finomabb, még az aszalt gyümölcsök is. Ha valami különlegeset szeretnél az ünnepi asztalra tenni, akkor a baconnel körbetekert aszalt szilvát neked találták ki. Ezt a finomságot még a nulla konyhai gyakorlattal rendelkezők is el tudják készíteni.
Az aszalt szilva már több receptben bizonyította, mennyire jó párost alkot a húsokkal, tölteléknek is kiváló. A finomság az ünnepnapokon remek választás, ráadásul baconbe csomagolva gyorsan kész van, és ínycsiklandóan mutat a vendégváró asztalon. Érdemes dupla adagban készíteni, mivel nagyon kapós. Ha gyerekek is esznek belőle, a rumos áztatás kimaradhat.
A csirkemáj is fenséges baconnel körbetekerve, épp ezért aszalt szilvával együtt is begöngyölheted. Ha azonban nem rajongsz a belsőségért, akkor kecskesajttal párosítva csomagold be az aszalványt.
Az aszalt szilvákat áztassuk 15 percre rumba.
A baconszeleteket vágjuk félbe hosszában.
Az aszalt szilvákat tekerjük körbe baconnel, majd a tekercseket rögzítsük fogpiszkálóval.
A baconnel körbetekert aszalt szilvákat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük 20-25 percig, amíg a bacon ropogós lesz. (A sütési idő a sütőtől is függ, ezért fél szemünk mindig legyen a masinán.)
Fotó: Getty Images
@sobors.hu