Krémes, majonézes zöldborsósaláta ropogós baconnel: ebédként is helytáll

9
zoldborso-salata
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Gyorsan és egyszerűen készíthetsz tartalmas köretet vagy ebédet, ha ezt a receptet követed, ízekben nem lesz hiány!

Májusban beköszöntött a zsenge zöldborsó szezonja, amit vétek lenne kihagyni! Sokan nyersen csipegetik, de isteni levest, főzeléket és salátát is készíthetsz belőle. 

Alább egy gyors, egyszerű, mégis tartalmas salátareceptet mutatunk, amelyhez csak zöldborsóra, hagymára, sajtra és baconre van szükség, illetve a krémes dresszingre. Utóbbi alapját a majonéz-tejföl kombináció adja, egyszerre édeskés és savanykás a szósz, éppen ettől tökéletes.

A krémes dresszing, a ropogós bacon és a puha borsó hármasa tökéletes kontrasztot képez.

Majonézes zöldborsósaláta

zoldborso-salata1

Hozzávalók 6 személyre

Saláta:

  • 600 g zöldborsó
  • 8 szelet bacon
  • 120 g cheddar sajt
  • 1 kis fej lila hagyma

Öntet:

  • 80 g majonéz
  • 120 g tejföl
  • 1 ek. cukor
  • 2 tk. almaborecet
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldborsót dobjuk forrásban lévő sós vízbe 5-8 percre, vagy míg teljesen puha nem lesz. Szűrjük le, hagyjuk teljesen kihűlni.

A bacont pirítsuk meg egy száraz serpenyőben, majd mikor ropogós és pirult, tegyük egy tányérra. Várjuk meg, míg kihűl, majd törjük kis darabokra.

A sajtot reszeljük le, a megpucolt hagymát vágjuk nagyon finomra.

Az öntet hozzávalóit keverjük össze egy nagy tálban, majd adjuk hozzá a borsót, bacont, sajtot és hagymát. Keverjünk mindent egybe, majd szükség szerint sózzuk, borsozzuk.

Tegyük a hűtőbe legalább 2 órára, mielőtt tálalnánk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon