
Szuper ropogós karamellizált bacon: egyszerre édes és sós feltét

Sütőben is lehet ropogós bacont készíteni, ráadásul még finomabb lesz, ha cukorral és fűszerekkel pirítod.
Szuper ropogós és izgalmas lesz a bacon, ha barna cukorral sütöd, egyszerre lesz édeskés és sós a végeredmény. Simán nasinak, mártogatós mellé is kínálhatod, vagy összetörheted kis darabokra, és krémlevesek, főzelékek tetejére szórhatod.
Hogy a bacon tényleg ropogjon, fontos, hogy rácson süsd, így alul-felül is szépen megpirul. A cukros-fűszeres keveréket szórd a szalonna tetejére, majd a sütési idő felénél fordítsd meg a szeleteket, a másik oldalukat is vond be az ízesítőkkel.
Ha esetleg van otthon juharszirupod, helyettesítheted vele a barna cukor egy részét, ahogy sok külföldi receptben is teszik, de ha nincs kéznél, az alább olvasható verzió is tökéletes lesz.
-
2023-11-24 06:32:02
-
2023-11-18 08:36:02
-
2023-11-07 10:16:02
Karamellizált bacon

Hozzávalók 4 személyre
- 250 g bacon (vastagabb, 3-4 mm-es szeletek)
- 50 g barna cukor
- 0.25 tk bors
- 1 tk chilipehely
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral/fóliával, tegyünk rá egy sütőrácsot, azon rendezzük el a baconszeleteket.
Egy kis tálban keverjük össze a cukrot és a fűszereket.
Kanalazzuk a cukros keverék felét a baconszeletekre úgy, hogy mindegyikre jusson. Picit nyomkodjuk rá a kezünkkel is.
Toljuk a sütőbe kb. 30 percre. Félidőnél forgassuk át őket, a másik felükre is szórjunk a cukros keverékből. Ha elég ropogósnak ítéljük, vegyük ki, majd hagyjuk 10 percig hűlni, mielőtt kínálnánk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!