Szuper ropogós karamellizált bacon: egyszerre édes és sós feltét

kandirozott-bacon2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Sütőben is lehet ropogós bacont készíteni, ráadásul még finomabb lesz, ha cukorral és fűszerekkel pirítod.

Szuper ropogós és izgalmas lesz a bacon, ha barna cukorral sütöd, egyszerre lesz édeskés és sós a végeredmény. Simán nasinak, mártogatós mellé is kínálhatod, vagy összetörheted kis darabokra, és krémlevesek, főzelékek tetejére szórhatod.

Hogy a bacon tényleg ropogjon, fontos, hogy rácson süsd, így alul-felül is szépen megpirul. A cukros-fűszeres keveréket szórd a szalonna tetejére, majd a sütési idő felénél fordítsd meg a szeleteket, a másik oldalukat is vond be az ízesítőkkel. 

Ha esetleg van otthon juharszirupod, helyettesítheted vele a barna cukor egy részét, ahogy sok külföldi receptben is teszik, de ha nincs kéznél, az alább olvasható verzió is tökéletes lesz.

Karamellizált bacon

kandirozott-bacon

Hozzávalók 4 személyre

  • 250 g bacon (vastagabb, 3-4 mm-es szeletek)
  • 50 g barna cukor
  • 0.25 tk bors
  • 1 tk chilipehely
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral/fóliával, tegyünk rá egy sütőrácsot, azon rendezzük el a baconszeleteket.

Egy kis tálban keverjük össze a cukrot és a fűszereket.

Kanalazzuk a cukros keverék felét a baconszeletekre úgy, hogy mindegyikre jusson. Picit nyomkodjuk rá a kezünkkel is.

Toljuk a sütőbe kb. 30 percre. Félidőnél forgassuk át őket, a másik felükre is szórjunk a cukros keverékből. Ha elég ropogósnak ítéljük, vegyük ki, majd hagyjuk 10 percig hűlni, mielőtt kínálnánk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük