Baconnel körbetekert rumos szilva: mutatós előétel semmi munkával

baconbe-tekert-szilva
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gusztusos finomságot az utolsó pillanatokban is összedobhatod, mivel alig lesz vele munkád.

Baconnel minden finomabb, még az aszalt gyümölcsök is. Ha valami különlegeset szeretnél az ünnepi asztalra tenni, akkor a baconnel körbetekert aszalt szilvát neked találták ki. Ezt a finomságot még a nulla konyhai gyakorlattal rendelkezők is el tudják készíteni.

Az aszalt szilva már több receptben bizonyította, mennyire jó párost alkot a húsokkal, tölteléknek is kiváló. A finomság az ünnepnapokon remek választás, ráadásul baconbe csomagolva gyorsan kész van, és ínycsiklandóan mutat a vendégváró asztalon. Érdemes dupla adagban készíteni, mivel nagyon kapós. Ha gyerekek is esznek belőle, a rumos áztatás kimaradhat.

Így lesz még finomabb!

A csirkemáj is fenséges baconnel körbetekerve, épp ezért aszalt szilvával együtt is begöngyölheted. Ha azonban nem rajongsz a belsőségért, akkor kecskesajttal párosítva csomagold be az aszalványt.

Baconnel körbetekert aszalt szilva

Baconnel körbetekert aszalt szilva ct

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 20 darab aszalt szilva
  • 50 ml rum
  • 10 szelet bacon
Recept idők

Elkészítés:

Az aszalt szilvákat áztassuk 15 percre rumba.

A baconszeleteket vágjuk félbe hosszában.

Az aszalt szilvákat tekerjük körbe baconnel, majd a tekercseket rögzítsük fogpiszkálóval.

A baconnel körbetekert aszalt szilvákat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük 20-25 percig, amíg a bacon ropogós lesz. (A sütési idő a sütőtől is függ, ezért fél szemünk mindig legyen a masinán.)

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük