Laktató brit fogás pár perc munkával: a fűszeres kolbászt tészta öleli körül

toadinthehall2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A Yorkshire pudding tésztája sül a fűszeres kolbász köré, amellett, hogy nagyon laktató, isteni finom is.

Valószínűleg még nem gondoltál arra, hogy kolbászt süss a tésztába, a britek viszont szerencsére igen, és amennyire furán hangzik elsőre, annyira laktató és finom étel lesz a végeredmény, ráadásul nem sok munkával. Lényegében a Yorkshire pudding tésztáját kell kikeverni, a kolbászra önteni, majd összesütni vele.

Kolbászból bármilyet használhatsz, a lényeg, hogy sütni való legyen, lehet grill, debreceni, fehér és paprikás is. A kész fogást, az úgynevezett „toad in the hole-t” általában mustárral kínálják. Az alapot szinte bármivel feldobhatod, sokan hagymát is karikáznak alá, vagy a tésztát ízesítik különböző fűszerekkel.

Fűszeres kolbász tésztába sütve

toadinthehall

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 darab grillkolbász (fehér, paprikás)
  • 2 db tojás
  • 150 gramm liszt
  • 185 ml tej
  • ízlés szerint só, bors
  • 1.5 ek olaj
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A kolbászokat vagdossuk be átlósan.

Egy kb. 23 centis jénait/tepsit/tűzálló serpenyőt olajozzunk ki, majd tegyük bele a kolbászokat, rendezzük el őket. Toljuk a sütőbe 15 percre, míg teljesen átsülnek és megpirulnak.

Közben keverjük ki a tésztát: a lisztet szitáljuk egy tálba, ássunk a közepébe egy mélyedést. Üssük oda a tojásokat, keverjük csomómentesre, majd adjuk hozzá a tejet, azzal is keverjük alaposan össze. Ha csomós maradna, szűrjük át. Sózzuk, borsozzuk, de más fűszer is mehet bele.

Öntsük a tésztát a forró kolbászokra, majd tegyük vissza sülni 20-25 percre, míg aranybarna nem lesz a teteje és meg nem emelkedik.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük