Fűszeres krémleves hokkaido tökből: melengető étel a hűvösebb napokra
Nincsen ősz sütőtök nélkül. Ha szerinted is kötelező a belőle készült krémleves is, akkor most egy igazán különlegeset mutatunk.
A krémlevesek az őszi és téli időszak vitathatatlan sztárjai, hiszen különösen jólesnek a hűvösebb hónapokban. Ha úgy hiszed, hogy már minden variációban kipróbáltad őket, akkor mutatok egy olyat, amivel valószínűleg még nem találkoztál. Az izgalmas kombinációban a répa és a gyömbér a két főszereplő, és ketten együtt még a náthával is felveszik a harcot.
A gyömbér és a sárgarépa kombinációja nem új keletű dolog nálunk, hiszen ebben a céklás vagy ebben a kurkumás ivólében is megtalálható mindkettő. Ha pedig szeretnéd igazán hatékonyan kiaknázni a gyömbér vírsusölő hatását, akkor ezt a mézzel és citrommal kombinált reszelt gyömbért is készítsd el.
A hagymát 2-3 perc alatt dinszteljük üvegesre az olajon, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és pirítsuk további 1-2 percig. Adjuk hozzá a fűszereket (kurkuma, pirospaprika, chilipehely, só, bors), a répát és a krumplit, és öntsük fel az alaplével.
Közepes hőfokon, fedő alatt főzzük 15-20 percig, vagy amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Adjuk hozzá a kókusztejet és a citromlevet, forraljuk össze, majd vegyük le a tűzről, és botmixerrel dolgozzuk krémesre.
Friss korianderrel vagy petrezselyemmel és ezzel a fokhagymás házi krutonnal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu