Mennyei, puha csokis-túrós csiga: sütőporos a tésztája
A puha péksütemény egyszerűen és gyorsan készül, mivel elmarad a kelesztés, a begyúrt tésztával azonnal lehet dolgozni.
Szeretjük a kelt tésztás csigákat, édesen és sósan is pompásak. A sós változatok közül a pizzás a legnagyobb kedvenc, mely leveles vagy kelt tésztából is készülhet.
Ha igazán különlegesen szeretnéd kínálni, akkor a tésztába érdemes beledolgozni 1 teáskanálnyi oregánót is. A tölteléket pedig kukoricával és újhagymával is feldobhatod. Az igazán sajtos élményért pedig a csigák tetejére is kerüljön reszelt mozzarella.
Tészta:
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd takarjuk le konyharuhával, és 1 óra alatt kelesszük a duplájára.
A sonkát tetszés szerint vágjuk kockákra, a mozzarellát reszeljük le.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen osszuk két cipóra, majd nyújtsuk ki a cipókat téglalap alakúra. Ezután kenjük le pizzaszósszal a két tésztát, majd szórjunk rájuk tetszés szerint az előkészített sonkából és sajtból. A megpakolt tésztákat tekerjük fel, és vágjunk belőlük 2 ujjnyi csigákat.
A csigákat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd a tetejüket kenjük meg kevés olajjal vagy olvasztott vajjal.
A csigákat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu