A 8 legfinomabb céklás recept: a sült céklától a muffinig
Az előételtől a desszertig komplett menüt összeállíthatsz a szuperegészséges, édeskés céklából. Ezeket a recepteket ne hagyd ki!
A cékla vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, a gyökerét és a levelét is fel lehet használni. A vasban gazdag, immunerősítő zöldségből nagyon sok finomság készülhet. Érdemes felfedezni, alkoss belőle különleges levest, rizottót vagy tésztás fogást.
A céklából ínycsiklandó saláták is készíthetők. A céklasalátához a zöldséget puhára kell sütni, aztán jöhet a mixelés. Remekül illik hozzá a narancs, édeskömény és a rozmaring. Egyszerű, mégis nagyon különleges salátát dobhatsz belőle össze, mely áldás a szervezetre nézve.
A céklát tisztítsuk meg alaposan, de ne hámozzuk meg! A céklákat csomagoljuk alufóliába, majd tegyük tepsire, és toljuk 180 fokos sütőbe 60 percre.
A puha céklát hámozzuk meg, és vágjuk fel tetszés szerint.
A narancsot pucoljuk meg, a fehér, belső héját távolítsuk el, majd vágjuk cikkelyekre.
Az édesköményt szeleteljük nagyon vékonyra.
A rozmaringot vágjuk finomra, majd a barna cukorral, olívaolajjal és sóval keverjük egybe.
Az előkészített céklát, narancsot, édesköményt forgassuk egybe, locsoljuk rá az öntetet.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu