Egészséges palacsinta sárgarépával: rostban gazdag napindító

Repas-palacsinta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ráérősebb reggelekre készítsd el ezt a szaftos répás palacsintát: tele van rosttal és nagyon finom!

A répatorta ízvilága főként a húsvéti időszakhoz kapcsolódik, ám nincsen kőbe vésve, hogy az év többi részében nem készíthetsz répás desszerteket. Sőt! Máskor is ugyanolyan jólesnek, és mivel minden alapanyag egész évben könnyen beszerezhető, érdemes időnként bevállalni egy-egy változatot.

Most egy palacsintareceptet mutatok, amely bár formára nem, de ízben nagyon közel áll a klasszikus répatortához. A reszelt répa mellett a hagyományos fűszerek – fahéj, szerecsendió, gyömbér – is helyet kapnak benne, és egy édes joghurtos öntet teszi még csábítóbbá.

Répás palacsinta

Repas-palacsinta-c

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 100 g liszt
  • 50 g mandulaliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet
  • 0.5 tk őrölt fahéj
  • 0.25 tk őrölt szerecsendió
  • 0.25 tk gyömbér
  • 2 ek cukor
  • 1 db érett banán
  • 100 g répa lereszelve
  • 150 ml szójaital vagy más növényi tejalternatíva
  • 1 ek friss citromlé
  • 1 tk vaníliakivonat
  • kevés olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a liszet a többi száraz hozzávalóval (mandulaliszt, sütőpor, só, fűszerek, cukor).

Egy másik tálban villával pürésítsük le a banánt, adjuk hozzá a reszelt répát, a szójaitalt, a citromlevet és a vaníliakivonatot, majd keverjük csomómentesre a lisztes alappal.

Hevítsünk kevés olajat egy palacsintasütőben, és palacsintánként kanalazzunk bele 2 evőkanálnyi masszát. Mindkét oldalon süssük őket 2-3 percig közepes hőfokon, majd addig ismételjük a folyamatot, amíg a tészta el nem fogy.

Fogyasszuk juharsziruppal, gyümölcsökkel, magvakkal, vagy készítsünk hozzá egyszerű joghurtos öntetet: ehhez 200 ml kókuszjoghurtot ízlés szerint édesítsünk kevés juharsziruppal vagy más folyékony édesítővel.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük