Fehérjedús nasi a ropogós csicseriborsó: sütőben, fűszerekkel sül pirosra

csicseriborsó
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nemcsak egészségtelenek a boltban kapható chipsek és cukorkák, de tele vannak színezékkel, aromákkal is, inkább házilag készíts nasit.

Egészséges és fehérjében gazdag nassolnivaló a csicseriborsó, az esti filmezéshez ne chipset vagy csokit válassz, érdemes kipróbálni más alternatívákat is. Ha az egészségedre és az alakodra is ügyelsz, ne az aromákkal és adalékanyagokkal teletolt nassokat vedd meg, inkább készíts magad ropogtatnivalót.

A sütőben sült zöldségchips is jó választás, de ha a fehérjebevitel is szempont nálad, süss csicseriborsót. Egy kevés olajjal és fűszerekkel egybekeverve nagyon-nagyon finom lesz, ráadásul eszméletlenül ropogósan kerül majd ki a sütőből.

Bátran fűszerezz, a füstölt paprika, a chili és a római kömény nagyon jól állnak a csicserinek, de más fűszert is használhatsz.

Ropogós csicseriborsó

csicseri2

Hozzávalók 4 személyre

  • 340 gramm csicseriborsó (főtt vagy konzerv)
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk fűszerpaprika (füstölt)
  • 0.5 tk római kömény
  • 0.5 tk
  • ízlés szerint chilipor
  • 0.5 tk fokhagymapor
Recept idők

Elkészítés:

A főtt vagy konzerv-csicseriborsót szűrjük, majd csöpögtessük le. Borítsuk egy konyharuhára, a felesleges nedvességet itassuk fel róla. 

A sütőt melegítsük elő 220 fokra.

A csicseriborsót öntsük egy tálba, adjuk hozzá az olajat, majd szórjuk rá a fűszereket, alaposan keverjük össze.

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, szórjuk rá a csicseriborsót, oszlassuk el rajta.

Toljuk a sütőbe 20 percre, félidőnél rázogassuk meg a tepsit.

Ha kész, hagyjuk 5 percig hűlni, majd kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük