Különleges adventi gasztrokalendáriumok - Nem csak csoki lehet a meglepetés

advent cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Gyerekkoromban nem is a Karácsonyt, hanem az azt megelőző időszakot, az Adventet vártam igazán. Így számoltam vissza a napokat december 24-ig. Ehhez volt segítségemre az adventi naptár, ami minden december elsejétől a szobám falán függött.

Az adventi naptárban az az izgalmas, hogy már az év sokszor nehezen eltelő utolsó hónapját is ajándékokban gazdaggá varázsolja. A klasszikus adventi naptárakba legtöbbször édesség, főleg csokoládé kerül, de az elmúlt években kibővült a választék, és már minden, a gasztronómiához köthető finomságokat rejthet a 24 ablak. 

Így kerülhet a kalendáriumba kávé- vagy teakülönlegesség, sőt rejthetnek az ablakok különféle egzotikus fűszereket is. Természetesen a csokoládérajongókról sem feledkeznek meg, de ekkor is főleg az izgalmasabb fajtákat részesítjük előnyben. Aki pedig szereti a söröket, és télen sem szeretne lemondani róluk, már nekik is készítenek naptárat, hogy a készülődésben megfáradtan legyen mivel lazítani. 

Nespresso adventi naptár

Idén először az egyik legismertebb, kapszulás kávékat gyártó cég, a Nespresso is megjelentette adventi naptárát, amelyben minden nap egy-egy meglepetés kapszula rejtőzik, valamint Szenteste már egy gyönyörű kávéscsészéből fogyaszthatjuk el kedvenc kávénkat. A Nespresso idén télen is kínálja limitált kiadású kávékapszuláit, ezúttal a skandináv életérzést hozta el nekünk. 

nespresso advent

Demmers Teehaus  BIO Tea-Adventi naptár

Bármennyire is próbáljuk ezt az ünnepi időszakot széppé és nyugalmassá tenni, bizony sokszor feszültebbek vagyunk a kelleténél. Az ilyen időszakra tökéletes választás a teás naptár, ahol hangulatunknak megfelelően fekete, gyümölcs- vagy akár gyógyteákból tudunk kortyolgatni. Tökéletes ajándék a teák szerelmeseinek, de annak is, akik most ismerkednek ezzel az itallal. 

demmers

Belgium büszkeségei - Adventi sörkalendárium

Akinek a belga sörök a gyengéi, az ne is olvasson tovább, mert ebben a dobozban 24 napon át hódolhat imádott söreinek. A Belgium büszkeségei névre hallgató kalendáriumban csupa világhírű sörmárka képviselői rejtőznek, mint például Stella Artois, Hoegaarden White vagy Leffe Blonde és Dark. Egy fárasztó nap után biztos mindenkinek jól fog esni egy üveg finom ital ebből a válogatásból. 

sörkalendárium

Ankerkraut - Prémium Adventi naptár

Ebben az adventi naptárban minden ablak mögött egy új fűszeres ajándék rejtőzik. Nem csak a csomagolásuk esztétikus, mert kis üvegcsébe vannak csomagolva, hanem a segítenek a karácsonyi menü megízesítésében is. A kis fűszeres üvegcsék design-ja ünnepi hangulatot varázsol a konyhába. 

anterkrut

English Tea Shop Adventi Könyves Kalendárium 

Ha igazán különleges teázási élményekre vágyunk, ezt a kalendáriumot érdemes beszerezni. A csinos fehér dobozban prémium minőségű, kézzel szedett bio teaválogatás lapul mind a 24 napra. A teák  mesterséges íz- és adalékanyagok nélkül, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak. Kóstolhatunk fehér, rooibos vagy akár fekete teát, de természetesen a gyümölcsteák szerelmesei sem maradnak hoppon. 

English tea shop calendar

Piccantino   Adventi Naptár - 2019

Az italok és a fűszerek mellett ne maradjanak hoppon az édesszájúak se, ezzel a meglepetés válogatással minden nap örömet tudunk szerezni akár magunknak, akár szeretteinknek. A 24 ablak mögött prémium márkák prémium termékei rejtőznek. 

piccantino

Anthon Berg Adventi Kalendárium

A személyes kedvencem a csoki mennyország, vagyis az Anthon Berg csokoládék nem is érkezhetnének másképp, mint egy adventi kalendáriumba zárva. A számozott ablakok mögött sorakoznak a finomabbnál finomabb marcipános, gyümölcsös csokik, amivel csak egy baj van: egy nap csak egyet lehet belőlük megenni. 

anthon berg

Stay Spiced! - Adventi naptár "Ezüst kiadás"

Az idei adventi időszak a fűszerrajongóknak is kedvez. Tegyük fűszeressé az idei Karácsonyt. Ez a kalendárium nagyon praktikus is, hisz a benne lévő ízesítők segítségével az ünnepi menü összeállítása is egyszerűbb és izgalmasabb lesz. Ebben a dobozban 24 klasszikus, és extravagáns fűszerkeverék rejtőzik a sótól kezdve az ananász curry-ig. 

Ezt is szeretjük