![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Ezek a legfurább magyar ételek a turisták szerint - Te kedveled őket?
![kakashereporkolt](https://kep.index.hu/1/0/5045/50453/504530/50453019_3846313_9f99381b52beb1c362bc4f0865f4d434_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az édes tészták alapnak számítanak a magyar konyhában, a külföldiek szemében azonban furcsa kombináció, amit bátortalanul kóstolnak meg.
Utazások alkalmával gyakran találkozni olyan bizarr ételekkel, amelyeket nem szívesen ízlelne meg az ember. Vannak országok, ahol megszokott a rovarok fogyasztása, vagy épp tengerimalacot sütnek ebédre.
A világ számos bizarr fogása mellett a magyar konyha is fel tud mutatni olyan ételeket, melyektől még hazánk fiai és lányai is megrettennek, így hát nem kell meglepődni a turisták reakcióján.
Cikkünkben összeszedtük azokat a fogásokat, melyekre bizalmatlanul tekintenek a külföldiek. Ám, ha elég bátrak, és megkóstolják őket, talán megváltozik a véleményük.
Túró
A magyar konyhában kedvelt alapanyag a túró, sokan az olaszok ricottájához hasonlítják. A turisták bátortalanul szemeznek a kedvelt hazai édességeinkkel, a túró rudival vagy a túrós rétessel, mivel a legtöbb országban nem ismerik ezt a tejterméket. Ám, ha megkóstolják őket, a többségüknek ízleni fog.
![Fura magyar ételek a turisták szerint ct1](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5036/50362/503629/50362917_88318acaf8601b96ac8360c9004c59c3_wm.jpg)
Édes tészták
A tésztás fogások az egész világon népszerűek, a legtöbb nemzet büszkélkedhet valamilyen fenséges saját változattal. A műfaj legjobbjai az olasz konyhában találhatók, de nekünk sincs okunk szégyenkezni: az egyszerű krumplis vagy káposztás tésztánk nagyon ízletes. A magyar konyhában édes tészták is találhatók, lekváros, diós vagy mákos, esetleg grízes. A külföldiek ezekre a finomságokra furcsán néznek, nem nagyon értik, mi miért szeretjük, nem tudnak a tésztára édességként tekinteni.
Hagymás vér
A hagymás sült vér igazi klasszikus, melyet disznóvágáskor készítenek. Állagra és ízre hasonlít a májra, sokan szeretik, de ugyanannyian irtóznak tőle kis hazánkban is. Így nem lehet csodálkozni azon, hogy a hazánkba látogató turisták megrémülnek ettől a klasszikus fogástól.
Belsőségek
A belsőségek fogyasztásáról hosszasan lehetne vitatkozni. A szépkorúak körében népszerűbb, az ifjabbak többsége azonban el sem tudja képzelni az étrendjében. Pedig, ha jól készül a csirkemáj, akkor nagyon finom, a libamájról pedig már ne is beszéljünk, főúri csemege. Nem is annyira ezek borítják ki a turistákat, hanem inkább a szalontüdő vagy a pacal. A szalontüdő egyébként a csehek és az osztrákok számára sem ismeretlen, az ő étlapjukon is fel-feltűnik.
![Fura magyar ételek a turisták szerint ct2](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5036/50362/503629/50362941_0ad1d86e7c10bc3c568556c67207da08_wm.jpg)
Kocsonya
Az aszpikos fogás év végén sok háztartásban kötelező, igazi klasszikus. Ez az étel más európai országok étlapján is megtalálható, készítik a franciák és az angolok is, a magyar változat azonban más, sertésfül, sertésköröm és sertésfarok is található benne. Látványra nem épp étvágygerjesztő, ennek ellenére sokan szeretik.
Kakasherepörkölt
A pörkölt a magyar konyha éke, számtalan változatban kóstolható. Szeretik is a hozzánk látogató utazók, csak épp nem a kakasherepörkölt az, amit a szívükbe zárnak. Persze, aki félre tudja tenni, miből is készült, és megkóstolja, pozitív véleménnyel lesz a fogás iránt.
![Fura magyar ételek a turisták szerint ct3](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5036/50362/503629/50362945_afe12191c6efa104ce90ff97ea43db9f_wm.jpg)
Körömpörkölt
Még egy pörköltféle került fel a listára, ami kiborítja az embereket, ez pedig a körömpörkölt. A megosztó étel megalkotása időigényes, savanyúsággal és kenyérrel tunkolva fogyasztják, már aki szereti.
Disznósajt
A különleges csemegét a svábok hozták magukkal, többféle néven is ismert. Előfőzött sertéshúsból készül, ami nem is hangzik annyira rosszul, ám ha kiderülnek a részletek, például hogy sertésfej és sertésbőr is kerül bele, akkor már érthető a grimasz az arcokon a disznósajt hallatán.
Fotók: Getty Images