30 perces kínai pirított tészta csirkével: kiadós és nagyon finom

30 perces kínai pirított tészta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pillanatok alatt elkészül az ízletes fogás, mely eteti magát, olyan finom. Próbáld ki te is rizslisztből készült vagy más ázsiai tésztával.

A tésztás ételek kapcsán a legtöbben Olaszországra gondolnak: igaz, az itáliai konyhaművészetben nagyon népszerűek, de ne feledkezzünk meg az ázsiai gasztronómiáról sem, amelyben szintén bőven akad ízletes tésztaétel. Ezek nem csak a raguk és szószok miatt csodásak, a tészták is különlegesek, hisz rizsből és bablisztből is készülhetnek.

Így még finomabb!

A kínai pirított tészta készülhet hússal és zöldségekkel is, sőt, a kettőt bátran lehet kombinálni. A receptben a hús mellé sárgarépa és újhagyma kerül, de mehet még hozzá kínai kel, paprika vagy káposzta. A különleges ízesítők közül 1-2 evőkanál osztrigaszósszal is megbolondíthatod az ételt.

30 perces kínai pirított tészta

30 perces kínai pirított tészta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g tészta
  • 3 darab sárgarépa
  • 1 csokor újhagyma
  • 50 dkg csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 teáskanál chilipehely
  • 1 teáskanál gyömbér (reszelve)
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • kevés olaj
  • 1 dl víz
  • szezámmag ízlés szerint (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint, majd szűrjük le.

A sárgarépát és az újhagymát tisztítsuk meg. A sárgarépát reszeljük le vagy szeleteljük fel vékonyra, az újhagymát tetszés szerint daraboljuk fel.

A húst vágjuk tetszés szerint kockákra vagy csíkokra, majd sóval, borssal, fokhagymával, chilivel, gyömbérrel, szójaszósszal és étkezési keményítővel forgassuk egybe.

Ezután forrósítsunk egy magas falú serpenyőben egy kevés olajat, majd dobjuk rá a húst, és pirítsuk le. Közben egy kevés vizet is adhatunk hozzá, ha szükséges.

Ezután az előkészített zöldségeket adjuk hozzá, és pirítsuk 3-5 percig, majd a leszűrt tésztával forgassuk egybe, és melegen kínáljuk.

Ha szeretnénk, szezámmaggal is megszórhatjuk az ételt.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük