Kínai sült tészta szójaszósszal borítva – Sok roppanós zöldséggel az igazi
Egyik nagy kedvencem a kínai sült vagy pirított tészta, amelyet húsos és húsmentes változatban is el tudunk készíteni.
A tésztás ételek kapcsán a legtöbben Olaszországra gondolnak: igaz, az itáliai konyhaművészetben nagyon népszerűek, de ne feledkezzünk meg az ázsiai gasztronómiáról sem, amelyben szintén bőven akad ízletes tésztaétel. Ezek nem csak a raguk és szószok miatt csodásak, a tészták is különlegesek, hisz rizsből és bablisztből is készülhetnek.
A kínai pirított tészta készülhet hússal és zöldségekkel is, sőt, a kettőt bátran lehet kombinálni. A receptben a hús mellé sárgarépa és újhagyma kerül, de mehet még hozzá kínai kel, paprika vagy káposzta. A különleges ízesítők közül 1-2 evőkanál osztrigaszósszal is megbolondíthatod az ételt.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint, majd szűrjük le.
A sárgarépát és az újhagymát tisztítsuk meg. A sárgarépát reszeljük le vagy szeleteljük fel vékonyra, az újhagymát tetszés szerint daraboljuk fel.
A húst vágjuk tetszés szerint kockákra vagy csíkokra, majd sóval, borssal, fokhagymával, chilivel, gyömbérrel, szójaszósszal és étkezési keményítővel forgassuk egybe.
Ezután forrósítsunk egy magas falú serpenyőben egy kevés olajat, majd dobjuk rá a húst, és pirítsuk le. Közben egy kevés vizet is adhatunk hozzá, ha szükséges.
Ezután az előkészített zöldségeket adjuk hozzá, és pirítsuk 3-5 percig, majd a leszűrt tésztával forgassuk egybe, és melegen kínáljuk.
Ha szeretnénk, szezámmaggal is megszórhatjuk az ételt.
Fotó: Getty Images