Méregtelenítő gyömbéres, céklás turmix: ünnepek után különösen jólesik
Ha a nehéz ételek után valami könnyű finomságra vágysz, ezt a csodás gyömbéres, céklás turmixot készítsd el!
Rengetegféle turmixot szoktam készíteni, mikor milyen szezonális gyümölcsöt kapok éppen. Azt szeretem benne, hogy bármit bármivel kombinálhatok a jó ízlés határain belül, és szinte sosincs két egyforma íz.
Az egyik kedvencem a banánturmix, amelynek szerencsére egész évben szezonja van. És bár nem rajongom a la nature a tejért, turmixban bármikor megiszom. A banános turmixhoz ráadásul csupán 3 összetevőre van szükség: banánra, tejre és valamilyen bogyós gyümölcsre.
A turmix elkészítéséhez hámozd meg a banánt, az áfonyát pedig mosd meg.
Utána mehet minden a turmixba, majd az egészet addig mixeljük, amíg szép, krémes, már-már pürés állagú nem lesz.
Ha túl sűrű lenne, 1-2 dl tejjel vagy akár vízzel is hígíthatjuk.
1 napnál tovább lehetőleg ne tartogassuk, mert ha a minősége nem is, a színe könnyen illúziórombolóvá válhat.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu